Crypto Automated Trading

Οι μπάντες Bollinger είναι ζωντανές Coinrule!

Συνεχίζοντας με τις νέες μας προσφορές τεχνικών δεικτών, οι μπάντες Bollinger είναι πλέον ζωντανές Coinrule!

Τι είναι οι Bollinger Bands;

Οι μπάντες Bollinger είναι από τους πιο διάσημους και ευρέως χρησιμοποιούμενους δείκτες τεχνικής ανάλυσης. Δημιουργήθηκαν από τον John Bollinger στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το Bollinger Band είναι ένα εργαλείο τεχνικής ανάλυσης που ορίζεται από ένα σύνολο γραμμές τάσης παραδοσιακά σχεδίαζαν δύο τυπικές αποκλίσεις (θετικά και αρνητικά) μακριά από έναν απλό κινητό μέσο όρο (SMA) της τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου. Το SMA (η μεσαία γραμμή) χρησιμεύει στη συνέχεια ως βάση για τις Άνω και Κάτω Ζώνες που χρησιμοποιούνται ως τρόπος μέτρησης της μεταβλητότητας παρατηρώντας τη σχέση μεταξύ των ζωνών και της τιμής. Όταν οι Μπάντες συγκλίνουν και το χάσμα μεταξύ τους είναι μικρό, υποδηλώνει ότι η μεταβλητότητα είναι χαμηλή και ότι μπορεί να είναι επικείμενη μια ρήξη.

Καθορισμός κατεύθυνσης διάσπασης 

Ο προσδιορισμός της κατεύθυνσης διάσπασης είναι κάπως πιο δύσκολος. Ο John Bollinger προτείνει τη χρήση ενός συνδυασμού άλλων δεικτών, όπως το RSI, σε συνδυασμό με τις Μπάντες του για να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε την κατεύθυνση της διάσπασης.

Επιπλέον, εάν υπάρχει θετική απόκλιση, δηλαδή εάν οι δείκτες κινούνται προς τα πάνω ενώ η τιμή κατευθύνεται προς τα κάτω (ή παραμένει σχετικά σταθερή), είναι ένα ανοδικό σήμα και επομένως είναι πιο πιθανό μια ανοδική διάσπαση. Αντίθετα, εάν η τιμή κινείται υψηλότερα, αλλά οι δύο ζώνες εμφανίζουν αρνητική απόκλιση, το πιθανότερο σενάριο είναι μια κατάρρευση. Άλλα σημαντικά σήματα μπορούν να έρθουν όταν η τιμή σπάσει την Άνω και την Κάτω Ζώνη. Όταν η τιμή σπάει το Lower Band, μπορεί να λειτουργήσει ως σήμα αγοράς και το αντίθετο ισχύει όταν η τιμή σπάει την ανώτερη ζώνη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα:

Στο παραπάνω παράδειγμα, η σύσφιξη των ζωνών παρείχε μια ένδειξη ότι θα μπορούσε να είναι επικείμενη μια ρήξη. Όταν η τιμή έσπασε το χαμηλότερο εύρος, θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία αγοράς καθώς υπήρξε μια τεράστια ανοδική έκρηξη μετά από αυτό το σήμα. 

Δείτε μερικά από τα πρότυπα Bollinger Bands για να ξεκινήσετε με την ενσωμάτωση αυτού του δείκτη στις στρατηγικές σας. 

Ελπίζουμε να απολαύσετε τις νέες δυνατότητες. Καλές συναλλαγές!