Crypto Automated Trading

ETH Ήρθε η ώρα;

Είναι σπάνιο αυτή η στήλη να ξεκινά με ένα γράφημα του Ethereum. Με την πρώτη ματιά, τώρα φαίνεται να είναι μια ακόμη πιο περίεργη στιγμή για να το κάνουμε. Ενώ το BTC έχει σημειώσει αύξηση >2 φορές και έργα όπως το Solana αυξήθηκαν πολλαπλάσια, το ETH ξεχώρισε ως το λεγόμενο «πιο μισητό νόμισμα» του κύκλου μέχρι στιγμής. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ώρα να αλλάξει αυτή η αφήγηση πλησιάζει γρήγορα.

Τέσσερις κύριοι οδηγοί ξεχωρίζουν. Πρώτα και κύρια, πλησιάζει η προθεσμία του ETH ETF για την SEC. Αν και η SEC καθυστέρησε την απόφασή της για την εφαρμογή της BlackRock, η ρυθμιστική αρχή των χρηματοοικονομικών αγορών των ΗΠΑ θα πρέπει να λάβει την απόφασή της μέχρι τα τέλη Μαΐου. Δεδομένου ότι χρειάστηκαν χρόνια BTC μέχρι να εγκατασταθεί τελικά ένα ETF, η έγκριση δεν είναι εγγυημένη. Αλλά η εικασία και μόνο θα πρέπει να εγγυάται ενθουσιασμό.

Σε ένα πιο θεμελιώδες, μακροπρόθεσμο επίπεδο, ωστόσο, το ETH ήταν ένα αποπληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο από τη συγχώνευση και τη μετάβαση στο Proof of Stake. Περισσότερο ETH καίγεται κατά τη διάρκεια των συναλλαγών από αυτό που δημιουργείται μέσω της έκδοσης. Το Ethereum αφαιρείται επίσης από το κυκλοφορούν τροφοδοτικό με άλλους τρόπους: Καθώς η αφήγηση της «επανάληψης» θερμαίνεται, ETH αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει κλειδωθεί σε πρωτόκολλα όπως το Eigenlayer για να κερδίσει επιπλέον απόδοση σε αντάλλαγμα για την επέκταση της ασφάλειας του Ethereum σε άλλες αλυσίδες. Περισσότερο ETH κλειδώνεται σε Bridges, Layer 2, ως εγγύηση και ούτω καθεξής. Η αυξανόμενη ζήτηση για ETH αντιμετωπίζει αυξανόμενη έλλειψη προσφοράς. Περιττό να πούμε ότι ως πρωτόκολλο, το Ethereum είναι πολύ κερδοφόρο. Διάφορα έργα, έμποροι και γενικά οι συμμετέχοντες στο δίκτυο που πληρώνουν για το «block space» αποφέρουν ετήσιο κέρδος 2.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε έναν κλάδο που δεν είναι γνωστός για ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, αυτοί οι αριθμοί είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν.

Τι σημαίνει αυτό για τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές του Ethereum; Ως traders δεν είμαστε στο παιχνίδι προβλέψεων, είμαστε στο παιχνίδι πιθανοτήτων. Απροσδόκητα γεγονότα θα μπορούσαν να συμβούν ενόψει του ευρύτερου μακροοικονομικού κινδύνου της αγοράς ή μιας ξαφνικής απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ανακηρύξει το ETH ως τίτλο. Αλλά αν εξαιρέσουμε οποιαδήποτε απρόβλεπτη έκπληξη, οι προοπτικές είναι ισχυρές.