Crypto Automated Trading

Μαθήματα από έναν επαγγελματία

Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT)

Κάποτε ένας έμπορος από ένα μεγάλο γραφείο συναλλαγών συναλλάγματος εξήγησε την κύρια καθημερινή ρουτίνα συναλλαγών του.

Ξεκίνησε τη μέρα του κάνοντας μια μεγάλη παραγγελία για να δοκιμάσει την πλησιέστερη αντίσταση στην τιμή, περιμένοντας να αντιδράσει η αγορά. Αν η αγορά κινούνταν προς την κατεύθυνση του εμπορίου του, ήταν ευχαριστημένος με ένα ωραίο κέρδος. Από την άλλη, αν η αντίσταση αποδεικνυόταν σταθερή, θα είχε κλείσει το προηγούμενο εμπόριο με μικρή απώλεια και θα άνοιγε ένα νέο διπλάσιο του μεγέθους προς την άλλη κατεύθυνση. Τελικά, το κέρδος θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Ανεξάρτητα από την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που διαπραγματεύεστε, Οι βασικές αρχές της ζήτησης και της προσφοράς είναι πάντα οι κύριοι δείκτες για να κατανοήσουμε πού οδεύει η τάση στη συνέχεια.

Κοιτάζοντας το διάγραμμα του Bitcoin, αυτό ισχύει απόλυτα. Η τιμή κινείται με σχετικά χαμηλά μεταβλητότητα εδώ και πάνω από μια εβδομάδα. Οι κινήσεις μπορεί να φαίνονται τυχαίες, αλλά βγάζουν πολύ νόημα με μια πιο προσεκτική ματιά. Η τιμή τείνει να ενοποιηθεί σε στενά εύρη, τα οποία δοκιμάζονται συχνά. Μόλις συμβεί ένα ξεσπάσματα και αποτύχει, αυτό είναι το σήμα ότι πιθανότατα θα κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μόλις χωρίσετε τη δράση τιμής σε μπλοκ, γίνεται ευκολότερο να καταλάβετε πώς προσφορά και ζήτηση διανέμουν.

Θυμηθείτε, η τιμή τελικά κυνηγά τη ρευστότητα, επομένως πάρτε τη θέση σας προς την κατεύθυνση των περιοχών ρευστότητας και σχεδιάστε τη διαχείριση κινδύνου ανάλογα.

Το εμπόριο τέτοιων ασταθών συνθηκών αγοράς μπορεί να είναι αγχωτικό και απογοητευτικό. Τα καλά νέα είναι ότι οι αυτοματοποιημένες συναλλαγές μπορεί να προσθέσουν περισσότερη αξία στο χαρτοφυλάκιό σας, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς.