τιμή bitcoin έναντι επιλεγμένων altcoin
Crypto Automated Trading

Πότε θα αυξηθεί το ALT; Συγκεντρώστε τα αγαπημένα σας νομίσματα ενώ περιμένετε..

Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν αρκετά βαρετή εξετάζοντας την τιμή του Bitcoin, αλλά οι περίοδοι πολύ χαμηλής αστάθειας είναι συνήθως πολύ πιθανό να ακολουθούνται από σημαντική κίνηση της τιμής (πάνω ή κάτω).

Πριν από δύο μέρες το πολυαναμενόμενο Αντλία Bitcoin έφτασε, και ήταν τεράστιο! Περίπου 20% αύξηση της τιμής μέσα σε λίγα λεπτά.

Αύξηση τιμής Bitcoin
Μετά το σπάσιμο της αντίστασης των 4200 USD, ξεκίνησε η αγορά FOMO

Αυτό το τεράστιο γεγονός με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία πλευρά, ο ενθουσιασμός για το τι θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ένα σαφές σημάδι της αλλαγής της συνολικής διάθεσης της αγοράς και του τέλους μιας παρατεταμένης bear market για τα κρυπτονομίσματα. Από την άλλη πλευρά, όμως, το χαρτοφυλάκιό μου με altcoins που εκφράζονται σε όρους BTC έγινε ξαφνικά ως επί το πλείστον κόκκινο, ακόμα κι αν ήταν ακόμα πολύ πράσινο λαμβάνοντας υπόψη την αξία του USD.

Η άνοδος της τιμής του Bitcoin οδήγησε σε εκτεταμένο ξεπούλημα μεταξύ σχεδόν όλων των άλλων altcoin που εκείνες τις πρώτες ώρες είχαν σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις «king-BTC».

Αν συγκρίνουμε την τιμή του BTC με τη συγκεντρωτική τιμή όλων των άλλων Altcoins, μπορείτε να παρατηρήσετε ξεκάθαρα πώς όλα τα άλλα νομίσματα αγωνίστηκαν να αυξηθούν τόσο απότομα όσο το Bitcoin.

Τιμή Altcoin έναντι Τιμή Bitcoin
Τα Altcoins τείνουν να υποαποδίδουν σε περιόδους υψηλής μεταβλητότητας για το BTC

Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τη διαφορετική διαδρομή που είχαν διαφορετικά νομίσματα.

Η τιμή του Ethereum εξακολουθεί να υστερεί στο Bitcoin, κάτι που κατά την άποψή μου δεν είναι καλός δείκτης της υπογραμμιζόμενης ισχύος του, επομένως προτιμώ να ψάξω για άλλα νομίσματα για αγορά μέχρι να επανέλθει αυτό το μοτίβο.

Η τάση του Ethereum σε σύγκριση με το Bitcoin μετά από αντλία 20%.
Τιμή Bitcoin έναντι Ethereum

Αντίθετα, το Litecoin συνδύασε την αρχική υποαπόδοση σε λίγες ώρες και άρχισε να ξεπερνά σημαντικά το Bitcoin. Αξίζει να θυμηθούμε ότι το Litecoin παρουσιάζει σταθερή αγοραστική πίεση εδώ και εβδομάδες. Όσο αυτή η τάση συνεχίζεται, η αγορά LTC θα προσφέρει καλύτερο προφίλ κινδύνου-ανταμοιβής από πολλά άλλα νομίσματα στην αγορά.

Η ανοδική τάση του Litecoin ξεπερνά σημαντικά το Bitcoin
Τιμή Bitcoin έναντι Litecoin

Γενικά, αυτά είναι πολύ σημαντικά ζητήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε την απόφαση συναλλαγών σας και να βελτιώσετε τις αποδόσεις σας. Συγκεκριμένα, μια απόδειξη που θα μπορούσαμε να αναλύσουμε αυτά τα γραφήματα είναι ότι για να βιώσουν μια βιώσιμη ανοδική τάση, τα Altcoins χρειάζονται μια περίοδο χαμηλής μεταβλητότητας στην τιμή του Bitcoin, όπως ακριβώς είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες.

Τιμή Bitcoin έναντι αγοράς Altcoin
Απόδοση Altcoins από τις αρχές του 2019 έναντι BTC

Το κύριο ερώτημα τώρα είναι, πού πάμε από εδώ; Είναι άλλο Altseason ερχομός?

Κατά τη γνώμη μου, ένα από τα πιο σημαντικά γραφήματα στην αγορά κρυπτογράφησης αυτή τη στιγμή είναι η ποσοστιαία κυριαρχία του BTC έναντι των υπολοίπων νομισμάτων στην αγορά. Είναι κρίσιμο γιατί δείχνει ότι η αγορά μπορεί να βρίσκεται στο σταυροδρόμι. Κατά τη διάρκεια της κρυπτο χειμώνα, η κυριαρχία αυξήθηκε σημαντικά (τα Altcoins είχαν χαμηλότερες επιδόσεις στο BTC), αλλά αυτή η τάση άρχισε να επανέρχεται από τις αρχές του 2019, ταιριάζοντας σχεδόν απόλυτα με μια ιστορική πτωτική τάση στην κυριαρχία της αγοράς που προέρχεται από την προηγούμενη bear market του 2014.

Κυριαρχία στην αγορά Bitcoin
% του BTC της αγοράς έναντι άλλων Altcoin

Αυτή η τεχνική παρατήρηση θα μπορούσε να βρει επιβεβαίωση στο γεγονός ότι πολλά έργα αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν σημαντικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες και χρόνια. Επομένως, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η κυριαρχία θα πρέπει θεωρητικά να μειωθεί για άλλη μια φορά όταν θα έρθει ο νέος κύκλος ταύρου.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον των Altcoins και για ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο διαφορετικό πολλά υποσχόμενο έργο μπορεί να αποφέρει πολύ ενδιαφέροντα κέρδη. Εάν πιστεύετε ότι πλησιάζει μια ευνοϊκή στιγμή για να αγοράσετε Altcoins, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια στρατηγική συσσώρευσης με Coinrule.

Πρώτα, επιλέξτε την ανταλλαγή όπου θέλετε να εκτελεστεί ο κανόνας σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε πότε θέλετε να εκτελείται αυτός ο κανόνας. Έτσι, για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να τρέχει κάθε μέρα.

Σε αυτό το σημείο, εδώ έχετε τρεις επιλογές:

  • για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο νόμισμα
  • για να επιλέξετε οποιοδήποτε νόμισμα διαθέσιμο στην αγορά. Σκεφτείτε ότι μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα επιπλέον φίλτρο, για παράδειγμα, για να εξαιρέσετε όλα τα νομίσματα κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο αγοράς
  • για να επιλέξετε κάποιο από τα νομίσματά σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα αποφύγετε την προσθήκη ανεπιθύμητων νομισμάτων στο χαρτοφυλάκιό σας.

Μια στρατηγική θα μπορούσε να είναι η συγκέντρωση νομισμάτων εκμεταλλευόμενη τις προσωρινές πτώσεις τους για να αγοράσετε σε βολικές τιμές. Μπορείτε να ορίσετε έναν κανόνα όπως αυτός εδώ:

Αυτοματοποιημένη στρατηγική συναλλαγών για τη συγκέντρωση altcoin σε πτώσεις
Συσσωρεύστε τα νομίσματά μου στις βουτιές τους

Φυσικά, όλες οι παράμετροι μπορούν να προσαρμοστούν για να καλύψουν τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Μπορείτε να δείτε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε και να ρυθμίσετε την αυτοματοποιημένη στρατηγική συναλλαγών σας ακριβώς εκεί.

Δημιουργήστε τώρα τον δικό σας ρόλο και ενημερώστε μας εάν έχετε ερωτήσεις ή έχετε κάποιους ιδιαίτερα συναρπαστικούς κανόνες να μοιραστείτε!

Ακολουθήστε μας στο Twitter και  Telegram για καθημερινές ενημερώσεις και νέες ιδέες συναλλαγών!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΕΥΝΑ – ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ!