Συνήθη εμπορικά λάθη
Crypto Automated Trading

5 κοινά λάθη που κάνουν οι έμποροι κρυπτογράφησης

Η αρχή κάθε νέας χρονιάς έρχεται με την ευκαιρία να αναλύσετε τι έχετε πετύχει την προηγούμενη και να θέσετε στόχους για τη νέα χρονιά. Εάν το διαβάζετε αυτό, τότε το πιθανότερο είναι να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει ένα ορισμένο περιθώριο βελτίωσης για να γίνετε καλύτερος έμπορος ή επενδυτής. Λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσετε ορισμένους στόχους για τη νέα χρονιά στο Crypto και να βελτιώσετε τα συστήματα συναλλαγών σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές συναλλαγών για να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι έμποροι κρυπτογράφησης.

Το 2020 μοιάζει με μια πολλά υποσχόμενη χρονιά για τα κρυπτονομίσματα, οπότε γιατί να μην το προσεγγίσουμε με τον καλύτερο τρόπο για να πιάσουμε το καλύτερο;

Ακολουθούν ορισμένες λύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στη λίστα Crypto που δεν πρέπει να κάνετε.

1) Αποφύγετε να ρισκάρετε περισσότερα χρήματα από όσα αντέχετε να χάσετε.

Μπορεί να το έχετε ήδη στο μυαλό σας, αλλά ποτέ δεν μπορείτε να τονίσετε αρκετά πόσο σημαντικό είναι να έχετε σαφείς κανόνες για τη διαχείριση χρημάτων στις στρατηγικές σας.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για το συνολικό κεφάλαιο που αποφασίζετε να επενδύσετε. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι καμία από τις συναλλαγές σας δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια απώλεια που θα καταστρέψει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό σας. Θυμηθείτε, χρειάζεται ένα κέρδος 25% για να εξισορροπηθεί μια προηγούμενη απώλεια 20% και ένα κέρδος 100% για το νεκρό σημείο από μια πτώση τιμής 50%. Αν το δείτε από αυτό το σημείο σας, γίνεται σαφές πώς το να μην χάσετε χρήματα είναι ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα από το να βγάλετε χρήματα από μόνοι σας.

Πόσο χρειάζεται για να ξεπεράσει τις προηγούμενες απώλειες
Πόσο χρειάζεται για το νεκρό σημείο από προηγούμενες απώλειες

Όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση, τόσο περισσότερο θα μπορούσατε να αισθάνεστε πίεση και άγχος. Η ιδέα να χάσετε περισσότερα χρήματα από όσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά θα έθετε σε κίνδυνο τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα επηρεάσει άμεσα το σύστημα συναλλαγών σας.

Μια συμβουλή θα μπορούσε να είναι να ξεκινήσετε τις συναλλαγές με πολύ χαμηλά ποσά και στη συνέχεια να αυξήσετε σταδιακά το μέγεθος των παραγγελιών. Μην βιαστείτε για μεγάλα κέρδη πολύ σύντομα. Να είσαι προσεκτικός. Το εμπόριο είναι μαραθώνιος, μην τα παρατάτε μετά από λίγα χιλιόμετρα!

2) Ποτέ μην ενεργείτε χωρίς ένα σαφές σχέδιο συναλλαγών.

Θα μπορούσατε να κάνετε την καθημερινή σας δουλειά χωρίς πρόγραμμα ή καμία δομή; Όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να είναι οργανωμένες και να λειτουργούν σύμφωνα με ένα λίγο πολύ καθορισμένο σχέδιο. Οι συναλλαγές υπόκεινται σε αυτόν τον γενικό κανόνα.

Σε προηγούμενο άρθρο, όρισα βήμα προς βήμα, ποια θα είναι τα στοιχεία που κάθε έμπορος ή επενδυτής θα πρέπει να λάβει υπόψη πριν λάβει τις επενδυτικές του αποφάσεις.

Πρώτα, πρέπει να αναλύσετε τις συνθήκες της αγοράς και να κατανοήσετε τις ιδιαίτερες πτυχές του περιουσιακού στοιχείου που πρόκειται να διακινήσετε. Επίσης, σε αυτό το στάδιο, θα ήταν σημαντικό να αξιολογήσετε ποιες θα ήταν οι μεταβλητές που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στο περιουσιακό στοιχείο που πρόκειται να διαπραγματευτείτε. Η πρόβλεψη αυτών των παραγόντων με σαφή τρόπο σάς δίνει μια καλύτερη κατανόηση της «μεγάλης εικόνας» στην οποία πρόκειται να παίξετε.

Πρέπει να ορίσετε τη στρατηγική που πιστεύετε ότι μπορεί να αντιπροσωπεύει την καλύτερη προσαρμογή για το σενάριο συναλλαγών που ορίσατε στο προηγούμενο βήμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κανόνας των τεσσάρων εποχών δεν υπάρχει και ένα σχέδιο συναλλαγών θα μπορούσε να αποφέρει υψηλά κέρδη σε ορισμένες περιόδους και να προκαλέσει ζημίες σε άλλες. Δεν είναι μόνο σημαντικό να γνωρίζετε πώς να εφαρμόσετε ένα σχέδιο, αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε πότε να το χρησιμοποιήσετε. Όπως ακριβώς γνωρίζετε πότε είναι πιο κατάλληλο να χρησιμοποιήσετε μια βίδα ή ένα σφυρί.

Όταν επιλέξατε τη στρατηγική σας, ένα πρόσθετο βήμα θα ήταν να τη δοκιμάσετε εκ των υστέρων, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις τελικές προσαρμογές με βάση τα αποτελέσματα που προέρχονται από δεδομένα ιστορικού. Η προσαρμογή και η βελτιστοποίηση ορισμένων παραμέτρων θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά τα αποτελέσματά σας.

Επιτέλους, είστε έτοιμοι να εκτελέσετε τη στρατηγική σας στην αγορά!

3) Μην δοκιμάζετε πολλές διαφορετικές στρατηγικές συναλλαγών.

Το να χαθείτε στον αριθμό των διαθέσιμων στρατηγικών είναι επίσης ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι έμποροι κρυπτογράφησης. Υπάρχουν δεκάδες τεχνικοί δείκτες σήμερα διαθέσιμοι στους εμπόρους, μόνο για να συμπεριλάβουν αυτούς τους πιο δημοφιλείς. Υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες στρατηγικών που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν οι έμποροι.

Θα πρέπει να παραμείνετε επικεντρωμένοι σε έναν περιορισμένο αριθμό στρατηγικών συναλλαγών παρατηρώντας προσεκτικά πώς λειτουργούν και ποιες αποδόσεις αποδίδουν. Λάβετε υπόψη ότι τα πρώτα αποτελέσματα ενδέχεται να μην παρέχουν οριστικά στοιχεία για την αξιοπιστία της στρατηγικής.

Όπως είπαμε, εάν ο κανόνας προκαλεί απώλεια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακή στρατηγική. Ίσως ο συγχρονισμός ήταν λάθος και θα μπορούσατε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικές συνθήκες αγοράς. Επίσης, καμία στρατηγική συναλλαγών δεν έχει ποσοστό επιτυχίας 100%. Η αξιολόγηση μιας στρατηγικής πολύ νωρίς χωρίς σωστή ανάλυση θα μπορούσε να είναι παραπλανητική.

Επιπλέον, η δοκιμή πολλών στρατηγικών θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε συναλλαγές περισσότερο από όσο χρειάζεται. Το overtrading είναι ένα συνηθισμένο λάθος, ειδικά για αρχάριους. Γνωρίστε καλύτερα τις στρατηγικές συναλλαγών σας, αξιοποιήστε τα δυνατά τους σημεία και βελτιώστε τις αδυναμίες τους!

4) Μην ακολουθείτε τυφλά τις συμβουλές συναλλαγών κάποιου άλλου.

Δεδομένης της τεράστιας πλημμύρας ειδήσεων που εκτιθέμεθα καθημερινά, είναι σύνηθες να λαμβάνουμε συμβουλές συναλλαγών ή επενδυτικές προτάσεις από πολλές διαφορετικές πηγές. Μπορείτε να λάβετε σήματα συναλλαγών και στόχους τιμών μέσω tweets, ομάδων Telegram και σχολίων σε συζητήσεις φόρουμ, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Θα πρέπει να φιλτράρετε αυτές τις ιδέες για να εστιάσετε μόνο σε εκείνες που θα μπορούσαν να είναι πραγματικά χρήσιμες για εσάς. Υπάρχουν δύο κύριες πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  1. Δεν παράγονται όλες οι ιδέες συναλλαγών που θα διαβάσετε ή θα δείτε από έμπειρους εμπόρους. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια υγιής βάση που να υποστηρίζει αυτή τη στρατηγική συναλλαγών.
  2. Ακόμα κι αν η στρατηγική έχει γερές βάσεις, δεν σημαίνει ότι θα ήταν έξυπνο να την εφαρμόσετε στα τυφλά.

Κάθε στρατηγική συναλλαγών συνοδεύεται από συγκεκριμένες εκτιμήσεις που σχετίζονται με το μέγεθος της θέσης, τη διαχείριση κινδύνου, τον χρονικό ορίζοντα της επένδυσης και το στόχο κέρδους. Συχνά, όλες αυτές οι μεταβλητές δεν είναι σαφείς και τις περισσότερες φορές λαμβάνετε μια τιμή εισόδου και μια τιμή στόχο. Στην καλύτερη περίπτωση, λαμβάνετε επίσης ένα επίπεδο απώλειας διακοπής, αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν άλλες πτυχές που εξακολουθούν να σας λείπουν και που θα μπορούσαν να είναι απαραίτητες για την επιτυχία του σχεδίου.

5) Μην αφήνετε τα συναισθήματα να οδηγήσουν ποτέ τις αποφάσεις σας!

Από τη φύση τους, οι άνθρωποι τείνουν να οδηγούνται από συναισθήματα και συναισθήματα. Αυτά τα στοιχεία είναι μακράν οι χειρότεροι εχθροί για έναν έμπορο.

Κάθε έμπορος κρυπτονομισμάτων έχει διαφορετική αντίδραση στην ίδια κίνηση τιμών. Ο φόβος, η απελπισία, η ευφορία και η απληστία είναι συναισθήματα που βιώνει ο καθένας σας ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα. Αυτό το τρενάκι των συναισθημάτων θα έχει αρνητική επίδραση στην ικανότητά σας να παίρνετε ορθολογικές αποφάσεις.

Γι' αυτό τα bot συναλλαγών, όπως αυτά με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε Coinrule, έχετε τη δυνατότητα να βελτιώσετε σημαντικά τα αποτελέσματα των συναλλαγών σας εάν είστε ήδη έμπειρος έμπορος ή μπορεί να προσφέρει έναν ευκολότερο τρόπο για να ξεκινήσετε τις συναλλαγές ως αρχάριοι.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο να κατακλυζόμαστε από τα δικά μας συναισθήματα είναι να ακολουθήσουμε αυστηρά όλες τις προηγούμενες συμβουλές που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο. Η εφαρμογή μιας ακριβούς προσέγγισης διαχείρισης κινδύνου και η χάραξη μιας ορθολογικής στρατηγικής συναλλαγών θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε σημαντικά τις αποδόσεις των συναλλαγών σας.

Αποφύγετε τα 5 κοινά λάθη που κάνουν οι έμποροι κρυπτογράφησης και βρίσκεστε σε μια πορεία επιτυχίας το 2020! Είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε όλες αυτές τις συμβουλές; Δημιουργήστε τον αυτοματοποιημένο κανόνα συναλλαγών σας τώρα!

Χρηματοκιβώτιο συναλλαγών!