Crypto Automated Trading

Ανοδική Επιβολή

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο περιστρεφόμενων φημών, η απειλή της ρυθμιστικής και ποινικής επιβολής των ΗΠΑ κατά του μεγαλύτερου Exchange Binance της Crypto εξακολουθούσε να κρέμεται πάνω από την αγορά. Αυτές οι φήμες μπορούν επιτέλους να τεθούν στο κρεβάτι. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επέβαλε στην Binance πρόστιμο 4.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ποινές και κατασχέσεις. Ο εμβληματικός Διευθύνων Σύμβουλος του χρηματιστηρίου CZ ομολόγησε την ενοχή του για ξέπλυμα χρήματος και παραιτήθηκε από τη θέση του. 

Οι αγορές αντέδρασαν γρήγορα στην είδηση. Μετά από μια αρχική πτώση, οι ταύροι ανέλαβαν την αφήγηση. BTC ανέκαμψε γρήγορα. Όχι μόνο τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν πάει πολύ χειρότερα, αλλά μια μεγάλη αβεβαιότητα έχει τελικά αρθεί. Το Binance βγαίνει από αυτό με ένα νέο «καθαρό» φύλλο και μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Σε έναν κλάδο τόσο νέο και ασταθή όσο η κρυπτογράφηση, οι κίνδυνοι ουράς θα υπάρχουν πάντα. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι από τους «σκελετούς στο ντουλάπι», είτε πρόκειται για FTX, Luna/Terra, 3AC, Celsius είτε τώρα η υπόθεση εναντίον του Binance έχουν τεθεί στο κρεβάτι. Όσον αφορά το κλίμα της αγοράς, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα μεταξύ μας και μιας έναρξης της Bull Market το 2024.

Σε άλλες ειδήσεις της αγοράς, οι επενδυτές πουλούσαν δολάρια με το ταχύτερο επιτόκιο του τελευταίου έτους, ενώ στοιχηματίζουν στις μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve το νέο έτος. Καθώς ο πληθωρισμός των ΗΠΑ μειώθηκε στο 3.2% τον Οκτώβριο, περισσότερο από το αναμενόμενο, και η οικονομία συνεχίζει να αποδυναμώνεται, το στοίχημα είναι ότι έχουμε δει την τελευταία αύξηση των επιτοκίων. Αυτά είναι καλά νέα για περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, όπως κρυπτονομίσματα και οποιονδήποτε συμμετέχοντα στην αγορά με χρέος σε δολάρια. Καθώς τα επιτόκια ενδέχεται να μειωθούν, το κεφάλαιο θα αναζητήσει υψηλότερες ευκαιρίες απόδοσης. Έτσι πάει η θεωρία.

Αυτό, ωστόσο, δεν έχει καθοριστεί. Κατά ειρωνικό τρόπο, ενώ οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό πέφτουν, οι πιο μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό, όπως καλύφθηκε στην προηγούμενη στήλη μας, είναι σε άνοδο καθώς οι αγορές αναμένουν πτώση των επιτοκίων για να αναζωπυρώσει τον πληθωρισμό. Η Fed μπορεί κάλλιστα να το δει αυτό ως ένδειξη για να κρατήσει τις μειώσεις των επιτοκίων περισσότερο από όσο αναμένουν οι περισσότεροι. Η απόφαση για τα επιτόκια θα είναι ένας από τους κύριους μοχλούς που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει μια ανοδική αγορά. Αν υπήρξε ποτέ χρόνος για να παρακολουθήσετε πώς η Federal Reserve ερμηνεύει κάθε επερχόμενο σημείο δεδομένων, είναι τώρα.