Crypto ανώτατο όριο της αγοράς
Crypto Automated Trading

Crypto Market Cap – Γιατί έχει σημασία;

Καθώς η αγορά Crypto Bull εισέρχεται στο πιο ώριμο στάδιο της, συνεχίζει να προσελκύει νέους επενδυτές και εμπόρους FOMO που βρίσκονται στη φρενίτιδα. Οι νεοφερμένοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλές τιμές λόγω της προσδοκίας ότι η τάση θα συνεχίσει να αυξάνεται ανοδικά. Αυτή είναι δυνητικά μια επικίνδυνη κατάσταση, καθώς είναι εύκολο να χαθεί ο έλεγχος της αποτίμησης της κεφαλαιοποίησης της αγοράς Crypto. Γιατί έχει πραγματικά σημασία αυτό;

Όταν επενδύετε σε κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τη διαφορά μεταξύ της τιμής ενός νομίσματος και του κεφαλαίου αγοράς του. Το ισχυρότερο από τα σημεία πώλησης του Bitcoin είναι ότι θα υπάρξουν μόνο 21 εκατομμύρια νομίσματα. Οι επενδυτές μπορούν σχετικά εύκολα να εκτιμήσουν τη συνολική αξία του Blockchain του Bitcoin πολλαπλασιάζοντας την τιμή ενός νομίσματος με τη συνολική μελλοντική προσφορά. Γι' αυτό το Bitcoin είναι το περισσότερο ακριβά και πολύτιμος κρυπτονόμισμα στην αγορά.

Τι είναι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς;

Η κεφαλαιοποίηση αγοράς είναι ένας δείκτης που μετρά και παρακολουθεί την αγοραία αξία ενός κρυπτονομίσματος. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς είναι ένας δείκτης της κυριαρχίας και της δημοτικότητας των κρυπτονομισμάτων. Τον Ιανουάριο του 2021, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών και είχε αυξηθεί κατά πάνω από 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Crypto βρίσκεται επί του παρόντος σε περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό των Bitcoin σε κυκλοφορία με την τιμή του Bitcoin. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin αυξήθηκε από περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ το 2013 σε πολλές φορές αυτό το ποσό από την αύξηση της δημοτικότητάς του το 2017.

Πώς εξελίχθηκε η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πώς έχει εξελιχθεί η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς Crypto με τα χρόνια. Καθώς τα κρυπτονομίσματα αποκτούν δημοτικότητα, μπορούμε να δούμε εκθετική ανάπτυξη στην ανώτατη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων όλων των κρυπτονομισμάτων στο σύνολό τους. Το Bitcoin δεν είναι το μόνο νόμισμα στο προσκήνιο, η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στο σύνολό της κερδίζει δημοτικότητα τόσο με λιανικούς όσο και σε θεσμικούς επενδυτές, με στόχο να συμμετάσχει στην επόμενη γενιά τεχνολογίας.

Συνολικό ανώτατο όριο αγοράς κρυπτογράφησης από το 2017
Συνολικό όριο αγοράς Crypto

Λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τις τιμές κοιτάζοντας μόνο την τιμή

Κοιτάζοντας την τιμή του Crypto δεν σας λέει όλη την ιστορία.

Πολλοί αρχάριοι επενδυτές μπαίνουν στον χώρο και βλέπουν ως ευκαιρία νομίσματα που έχουν τιμή κάτω από 1$, ελπίζοντας ότι μια μέρα θα φτάσει στην τιμή των 10,000$, κάνοντάς τους πλούσιους. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. κοιτάζοντας την τιμή δίνει μόνο τη μισή ιστορία. Εάν μπορεί να υπάρχουν διαθέσιμα 1 δισεκατομμύριο από αυτά τα νομίσματα, αυτό σημαίνει ότι για να φτάσει τα 100 δολάρια, θα είχε κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συγκρίσιμο με το τρέχον ανώτατο όριο αγοράς του Bitcoin. Το ερώτημα θα ήταν, είναι δικαιολογημένη μια τέτοια αποτίμηση; Είναι λογικό αυτό το νόμισμα να αποτιμάται όσο το Bitcoin;

Για πολλά έργα κρυπτογράφησης, η επίτευξη ανώτατου ορίου αγοράς 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ βραχυπρόθεσμα είναι σχεδόν αδύνατη.

Είναι Ripple υποτιμημένο?

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το Ripple. Προηγουμένως, όταν η Ripple κατείχε την 3η θέση σύμφωνα με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, πολλοί νεοεισερχόμενοι στην αγορά θα το έβλεπαν ως εξαιρετική τιμή, σε σύγκριση με την υψηλή τιμή του Bitcoin και του Ethereum. Ωστόσο, εάν ρίξετε μια πιο βαθιά ματιά στα συμβολικά οικονομικά της Ripple, θα συνειδητοποιήσετε ότι με μια συνολική προσφορά 100 δισεκατομμυρίων, η Ripple θα έπρεπε να επιτύχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 1 τρισεκατομμυρίου για να έχει τιμή 10 $. 

Η εξέταση της τιμής ως δείκτη αξίας είναι παραπλανητική. Συγκρίνοντας την τιμή του Uniswap με την τιμή του Cardano, θα πιστεύατε ότι το Uniswap είναι πιο πολύτιμο. Μετά από πιο προσεκτική εξέταση, θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν συμβαίνει, καθώς το δίκτυο Cardano αποτιμάται σε διπλάσια Uniswap παρόλο που έχει μόνο τιμή 1.4 $ σε σύγκριση με τα 30 $ του Uniswap.

Το Dogecoin στο δρόμο προς το $1

Μια άλλη παρόμοια πλάνη θα ήταν το Dogecoin. Τους τελευταίους μήνες, το DogeCoin έχει κερδίσει δημοτικότητα με το Gen Z στα social media, δηλώνοντας ότι το Dogecoin μπορεί να φτάσει το 1$. Ωστόσο, κοιτάζοντας την προσφορά που κυκλοφορεί, θα συνειδητοποιούσατε γρήγορα ότι για να φτάσει το DogeCoin στο 1$ θα χρειαζόταν κεφαλαιοποίηση 129 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει κεφαλαιοποίηση ισοδύναμη με τα Cardano, BNB, Polakadot και XRP μαζί.

Αρκετά αποτίμηση για ένα meme-coin…

Dogecoin meme με τον Elon Musk
Κλασικό μιμίδιο Dogecoin

Πού μπορεί να πάει το ανώτατο όριο αγοράς Crypto από εδώ;

Συγκρίνοντας το Bitcoin με το πιο σημαντικό κατάστημα αξίας, το Gold. Το Bitcoin ανεβαίνει σιγά σιγά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ξεπερνώντας ήδη τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο και μερικές από τις πιο εξέχουσες εταιρείες του κόσμου. Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα του Bitcoin και η μετατόπιση μεταξύ της αναλογικής γενιάς στην τεχνολογικά ευέλικτη γενιά "Gen Z". Θα δούμε το ανώτατο όριο της αγοράς Bitcoin να αυξάνεται όλο και πιο κοντά σε αυτό του Gold, με ελπίδες να το ξεπεράσουμε μια μέρα στο μακρινό μέλλον.

Κεφάλαιο αγοράς Bitcoin σε σύγκριση με άλλα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία
Κεφάλαιο αγοράς Bitcoin σε σύγκριση με άλλα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία

Εξετάζοντας μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου σε σύγκριση με το ανώτατο όριο αγοράς του BTC, βλέπουμε ότι το Bitcoin έχει ήδη ξεπεράσει πολλούς εξέχοντες θεσμούς όπως η Berkshire Hathaway και το Facebook. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη με τη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα του Bitcoin. Ενώ οι πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο λειτουργούν τις δραστηριότητές τους σε ένα σχετικά σταθερό οικονομικό περιβάλλον, το Bitcoin αντιπροσωπεύει μια εντελώς νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων με περισσότερες δυνατότητες που πρέπει ακόμη να ανακαλυφθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάζεστε νέες μεθοδολογίες για την εκτίμηση των κρυπτονομισμάτων, καθώς τα παραδοσιακά πλαίσια δεν ισχύουν πλέον. Μπορείς Διαβάστε περισσότερα για το πώς να αποτιμήσετε ένα νόμισμα.

Ανάπτυξη οντοτήτων Bitcoin
Ανάπτυξη οντοτήτων Bitcoin

Τα δεδομένα on-chain δείχνουν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στο δίκτυο Bitcoin είναι άνευ προηγουμένου, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα της κύριας υιοθέτησης που έρχεται.

Χρήση της κεφαλαιοποίησης αγοράς με Coinrule

Για να αποσπάσετε κέρδη και να βελτιστοποιήσετε τη στρατηγική συναλλαγών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ανώτατο όριο αγοράς για να φιλτράρετε τα νομίσματα στα οποία θέλετε να κάνετε συναλλαγές Coinrule. Η συμπεριφορά της αγοράς έχει δείξει ότι τα κρυπτονομίσματα μεσαίας κεφαλαιοποίησης τείνουν να ακολουθούν την τάση αργότερα από τα κρυπτονομίσματα μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Η δημιουργία μιας στρατηγικής συναλλαγών για την αποτύπωση μοναδικών αυτών των ευκαιριών μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το φίλτρο κεφαλαίου αγοράς Coinrule, και ένα παράδειγμα μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Στρατηγική Ενεργοποίηση Coinrule Στόχευση νομισμάτων σε μια σειρά κεφαλαίων αγοράς
Στρατηγική Ενεργοποίηση Coinrule Στόχευση νομισμάτων σε μια σειρά κεφαλαίων αγοράς

Ο παραπάνω κανόνας είναι δομημένος για να οδηγεί την ανοδική τάση στα νομίσματα μεσαίας κεφαλαιοποίησης, για να συλλαμβάνει μέρος της ανάπτυξης που μειώνεται όταν το Bitcoin αυξάνεται σε αξία. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να λειτουργεί με οποιονδήποτε δείκτη, όπως κινούμενους μέσους όρους ή τιμή.

Δημιουργήστε τον κανόνα σας τώρα!

Τελικές παρατηρήσεις

  • Η κεφαλαιοποίηση αγοράς είναι ένας δείκτης που μετρά και παρακολουθεί την αγοραία αξία ενός κρυπτονομίσματος. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς χρησιμοποιείται ως δείκτης της κυριαρχίας και της δημοτικότητας των κρυπτονομισμάτων.
  • Τα τελευταία χρόνια, το ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτογράφησης έχει εξελιχθεί δραστικά τόσο σε μέγεθος όσο και σε διανομή. Το μέγεθος της αγοράς έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ η κατανομή μεταξύ Bitcoin και altcoin συνεχίζει να αυξάνεται. 
  • Η παρανόηση τιμών είναι κοινή, η μεμονωμένη τιμή δεν παρέχει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την αξία της εταιρείας. Κάποιος μπορεί να εξετάσει την κεφαλαιοποίηση της αγοράς για να αποκτήσει μια σαφή εικόνα του πώς η αγορά αποτιμά το έργο. 
  • Ένα εξέχον παράδειγμα μιας εταιρείας με χαμηλή τιμή αλλά μεγάλη κεφαλαιοποίηση θα ήταν η XRP. Παρά τη χαμηλή τιμή των 0.45 $, το XRP έχει μεγάλη κεφαλαιοποίηση της αγοράς περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι ενώ οι άνθρωποι το θεωρούν φθηνό ή μικρό έργο, είναι στην πραγματικότητα ένα ανεπτυγμένο και εξέχον έργο. 
  • Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται, πλησιάζοντας περισσότερο αυτή του Χρυσού, ξεπερνώντας πολλά σημαντικά εμπορεύματα και 400 δισεκατομμύρια μακριά από την κεφαλαιοποίηση του Silver.