Κρυπτογράφηση παθητικού εισοδήματος
Crypto Automated Trading

Κερδίζοντας παθητικό εισόδημα με κρυπτονομίσματα

Ο καθένας πρέπει να ξέρει πώς να βάζει τα χρήματά του στη δουλειά και το παθητικό εισόδημα είναι απαραίτητο για την αύξηση του πλούτου. Το ερώτημα είναι: Πώς μπορώ να κερδίσω παθητικό εισόδημα με κρυπτονομίσματα;

Πολλοί προτείνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα είναι να αγοράσετε ένα ακίνητο και να το νοικιάσετε. Άλλες προτάσεις θα ήταν να επενδύσετε σε μετοχές που σας αποδίδουν μερίσματα. Αυτές οι στρατηγικές μπορούν να λειτουργήσουν για πολλούς, αλλά μπορεί επίσης να φαίνονται περίπλοκες, να απαιτούν από εσάς να έχετε μεγάλο κεφάλαιο για να επενδύσετε ή να σας αναγκάσουν να χρησιμοποιήσετε χρηματιστές.

Κερδίζοντας εισόδημα μέσω πονταρίσματος

Η τεχνολογία Blockchain αρχίζει να δίνει τη δυνατότητα στους απλούς ανθρώπους να κερδίζουν παθητικό εισόδημα με διάφορους τρόπους. Τι το καθιστά δυνατό; Ποντάρισμα!

Το ποντάρισμα σημαίνει να κλειδώνετε το κρυπτονόμισμα σας σε ένα συγκεκριμένο πορτοφόλι και να λαμβάνετε ανταμοιβές για να το κάνετε αυτό, παρόμοιο με το να έχετε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου. Η διαφορά είναι ότι τα χρήματα δεν φεύγουν από τον λογαριασμό σας, πολλά ανταλλακτήρια ή πορτοφόλια προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία χωρίς να σας υποχρεώνουν να εγκαταλείψετε την κατοχή της κρυπτογράφησης σας. Είναι κλειδωμένο στο πορτοφόλι σας, στο οποίο μόνο εσείς έχετε πρόσβαση. 

Από την τεχνολογική πλευρά, το staking είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες σε ένα Blockchain να επικυρώνουν τις συναλλαγές. Παρόμοια με τα συστήματα συναίνεσης Proof of Work, πιο γνωστά από την «εξόρυξη» υπολογιστών για Bitcoin, το Proof of Stake (PoS) επιτρέπει στους χρήστες να βοηθήσουν στην εύρεση συναίνεσης σχετικά με μια κατάσταση, όπως το συνολικό υπόλοιπο όλων των νομισμάτων στο σύστημα, μέσα σε ένα Blockchain.

Αντί να δεσμεύει πολύτιμη ισχύ υπολογιστή, ο χρήστης δεσμεύει τα νομίσματά του και επομένως έχει, μέσω του «πονταρίσματος» του, το skin-in-the-game το οποίο χρησιμοποιούν οι αλγόριθμοι πίσω από τα αντίστοιχα Blockchain που βασίζονται σε συστήματα PoS για την εύρεση συναίνεσης. Ακριβώς όπως οι εξορύκτες Bitcoin λαμβάνουν μια ανταμοιβή σε Bitcoin για την επικύρωση νέων μπλοκ στην αλυσίδα, έτσι και οι «Stakers» PoS λαμβάνουν μια ανταμοιβή κρατώντας απλώς μια συγκεκριμένη ποσότητα νομισμάτων. Καλά παραδείγματα για τα PoS Blockchains είναι τα EOS, Tezos, Neo, Zilliqa και σύντομα επίσης το Ethereum ως μέρος της μετάβασής τους στο Eth 2.0.

Ο ευκολότερος τρόπος πονταρίσματος

Μπορείτε να ποντάρετε τα νομίσματά σας σε διάφορους ιστότοπους και ανταλλακτήρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορείτε να ποντάρετε τα νομίσματά σας απευθείας από το κρυπτογραφικό πορτοφόλι σας. Εναλλακτικά, πολλά χρηματιστήρια προσφέρουν υπηρεσίες πονταρίσματος στους χρήστες τους. Το Binance Staking σάς επιτρέπει να κερδίζετε ανταμοιβές με απλό τρόπο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε τα νομίσματά σας στο χρηματιστήριο. Το ποντάρισμα σε ανταλλακτήρια έχει τα πλεονεκτήματά του, μπορείτε να συγκεντρώσετε και να ποντάρετε ταυτόχρονα χωρίς πρόσθετες συναλλαγές, δεν χρειάζεται να περάσετε από μια εφαρμογή DeFi και να δημιουργήσετε ξεχωριστό λογαριασμό για να ποντάρετε, μπορείτε απλά να το κάνετε αυτό στο ανταλλακτήριό σας.

Δεν προσφέρουν όλα τα ανταλλακτήρια αυτή τη δυνατότητα, ωστόσο, ανταλλαγές όπως π.χ Binance και Εντάξει κάνει. Αυτή η λίστα παρουσιάζει τα νομίσματα που μπορείτε εύκολα να ποντάρετε στο Binance.

Κάθε νόμισμα θα μπορούσε να σας δώσει μια διαφορετική ανταμοιβή για το ποντάρισμα, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο το έργο και τις ανταμοιβές που δίνουν σε αντάλλαγμα για το ποντάρισμα. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, αλλά Coinrule το κάνει ακόμα πιο εύκολο!

Ποντάρισμα με Coinrule

Υπάρχει μια σειρά κανόνων που παρέχονται που μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκεντρώσετε νομίσματα που μπορούν να πονταριστούν. Αυτό αφορά κυρίως τη λήψη συμβατικών κανόνων και θεωριών και την εφαρμογή τους σε νομίσματα που μπορούν να πονταριστούν σε αντάλλαγμα για παθητικό εισόδημα. 

Ο κύριος στόχος που πρέπει να έχετε όταν προσπαθείτε να κερδίσετε παθητικό εισόδημα με κρυπτονομίσματα είναι να αυξήσετε τον αριθμό των νομισμάτων που κρατάτε και μπορείτε να ποντάρετε. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε είτε να αγοράσετε περισσότερα νομίσματα είτε να εκτελέσετε κανόνες Coinrule που σας επιτρέπουν να συγκεντρώνετε νομίσματα κατά τη διάρκεια των βυθίσεων. 

Συσσώρευση κρυπτογράφησης με Coinrule

Ο παρακάτω κανόνας επιχειρεί να συσσωρεύσει το Kyber Network (KNC) κατά τη διάρκεια των βυθίσεων. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι όταν η τιμή του νομίσματος πέφτει, μπορείτε να επωφεληθείτε από έναν κανόνα που το πουλάει για να το αγοράσετε ξανά σε χαμηλότερο επίπεδο. Αυτή η στρατηγική επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των διακριτικών.

Για να αποφευχθεί η πρόωρη αντιστροφή της τάσης, το δεύτερο μέρος της στρατηγικής εξαγοράζει τα νομίσματα είτε η τιμή αυξάνεται είτε μειώνεται σύμφωνα με τα καθορισμένα όρια. Οι δύο προϋποθέσεις που ακολουθούν τον χειριστή «Και Τότε» λειτουργούν βασικά ως αποκομιδή κέρδους και διακοπή ζημίας στο εμπόριο.

Αυτή η προσέγγιση προσπαθεί να συσσωρεύσει KNC με μια προσπάθεια να μετριάσει τον κίνδυνο και να συνεχίσει να αυξάνει την αξία του χαρτοφυλακίου. 

Καθώς αυξάνεται το ποσό του KNC που κατέχετε, αυξάνονται και οι ανταμοιβές πονταρίσματος που λαμβάνετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το ποντάρισμα απαιτεί να έχετε τα νομίσματα στο χρηματιστήριο και να μην τα μετακινείτε. Επομένως, είναι ωφέλιμο να εκτελέσετε αυτόν τον συγκεκριμένο κανόνα μόνο με ένα μέρος των κεφαλαίων σας στο KNC για να συνεχίσετε να λαμβάνετε ανταμοιβές πονταρίσματος στα άλλα νομίσματα. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το γράφημα υποδεικνύει τα χρονικά σημεία στα οποία ο κανόνας θα εκτελέσει συναλλαγές, τόσο για αγορά όσο και για πώληση, για να επωφεληθείτε από τις πτώσεις των τιμών και να αυξήσετε την κατοχή σας σε ένα συγκεκριμένο νόμισμα.

Τι θα συμβεί αν δεν διαθέτετε ακόμη κρυπτογράφηση πονταρίσματος;

Εάν δεν κρατάτε νομίσματα που μπορούν να στοιβάζονται, μια άλλη προσέγγιση είναι να αγοράσετε κρυπτογράφηση και να τα συγκεντρώσετε με την πάροδο του χρόνου. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το Μέθοδος μέσου όρου κόστους δολαρίου (DCA).. Το DCA περιλαμβάνει την αγορά μικρών ποσοτήτων κρυπτογράφησης σε τακτική βάση, όπου δεν επηρεάζεστε από τις αλλαγές στην τιμή, επειδή οποιαδήποτε αύξηση ή πτώση τιμής θα ακυρώσει η μία την άλλη τελικά. Επιπλέον, θα λάβετε κίνητρα πονταρίσματος για να κρατάτε το κέρμα, και αυτά αυξάνονται όσο αυξάνεται το ποσό που κρατάτε.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς μπορείτε να αλλάξετε το χρονοδιάγραμμα και το ποσό για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Στο τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από την προσέγγιση που χρησιμοποιείτε, η απόκτηση παθητικού εισοδήματος με κρυπτονομίσματα μπορεί να προσθέσει σημαντική αξία στα περιουσιακά σας στοιχεία στη σημερινή εποχή. Το να κάνετε τα χρήματά σας να λειτουργούν για εσάς είναι το πρώτο βήμα για να αυξήσετε τον πλούτο σας και τα κρυπτονομίσματα το έχουν διευκολύνει με μοναδικό τρόπο.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν είμαι αναλυτής ή επενδυτικός σύμβουλος και τίποτα σε αυτό το άρθρο δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή. Όλα όσα παρέχω εδώ είναι καθαρά για καθοδηγητικούς, ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στην ανάρτησή μου θα πρέπει να επαληθεύονται και να επιβεβαιώνονται ανεξάρτητα. Δεν μπορώ να θεωρηθώ υπεύθυνος για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά που προκλήθηκε με βάση τέτοιες πληροφορίες. Λάβετε υπόψη σας τους κινδύνους που ενέχει η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.