Ο φθηνότερος τρόπος αγοράς κρυπτογράφησης με νομίσματα Fiat
Crypto Automated Trading

Ο φθηνότερος τρόπος αγοράς κρυπτογράφησης με νομίσματα Fiat

Τα κρυπτονομίσματα και το Blockchain υπόσχονται ένα νέο ψηφιακό και αποκεντρωμένο παράδειγμα για την παγκόσμια οικονομία και την καθημερινή μας ζωή. Ενώ η υιοθέτηση βελτιώνεται κάθε χρόνο με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς, η Crypto εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη αποτελεσματικών πυλών με τα νομίσματα της Fiat. Είτε είστε έμπειρος έμπορος κρυπτονομισμάτων είτε πλησιάζετε για πρώτη φορά στον χώρο, θα πρέπει να χρηματοδοτείτε κάθε τόσο το κρυπτογραφικό πορτοφόλι σας με φρέσκο ​​κεφάλαιο. Τότε το κοινό ερώτημα είναι: ό, τι είναι ο φθηνότερος τρόπος για να αγοράσετε Crypto με νομίσματα Fiat;

Όταν θέλετε να μετατρέψετε το Fiat σε Crypto, είναι πάντα απαραίτητο να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, επειδή τα περισσότερα ανταλλακτήρια χρεώνουν μια βαριά χρέωση συναλλαγής. Η επιλογή της καλύτερης επιλογής για τη χρηματοδότηση του πορτοφολιού Crypto συνίσταται στην εύρεση της τέλειας ισορροπίας μεταξύ της ευκολίας του κόστους της συναλλαγής και της υποστηριζόμενης μεθόδου χρηματοδότησης. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι χρηματοδότησης ενός πορτοφολιού κρυπτογράφησης είναι οι κάρτες πληρωμής (πιστωτική ή χρεωστική) ή τα τραπεζικά εμβάσματα. 

Προσοχή στα κρυφά τέλη.

Αναμφισβήτητα, η Coinbase είναι η πιο γνωστή εταιρεία κρυπτογράφησης. Κατά την αξιολόγηση του φθηνότερου τρόπου αγοράς Crypto με τη Fiat, σίγουρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των δυνατοτήτων για μια μεγάλη μερίδα επενδυτών και εμπόρων. Το Coinbase αντιπροσωπεύει μια ασφαλή και φιλική προς το χρήστη πύλη Fiat-to-Crypto. Προσφέρουν πολύ βολικές επιλογές για τη χρηματοδότηση του λογαριασμού με τραπεζικά εμβάσματα. 

Η φήμη της Coinbase, ωστόσο, μεταφράζεται σε μια premium τιμή την οποία οι χρήστες συχνά δεν γνωρίζουν. Δομή τιμών της Coinbase όντως δεν είναι όπως φιλική προς το χρήστη ως διεπαφή του. Μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin με Ευρώ με λίγα μόνο κλικ αλλά με σχετικά υψηλό κόστος. Στο παρακάτω παράδειγμα, προσομοίωσα μια παραγγελία 10€.

Η Coinbase εφαρμόζει ελάχιστες πάγιες χρεώσεις για παραγγελίες, σε αυτήν την περίπτωση 0.99 € (ίσο με περίπου το 10% της παραγγελίας). Επιπλέον, η τιμή στην οποία θα αγόραζα Bitcoin είναι 8,031 €, η οποία είναι 0.51% υψηλότερη από την τιμή αγοράς στο Coinbase Pro ή στο Kraken (περίπου 7,990 €).

αγοράστε κρυπτογράφηση με fiat στο Coinbase
αγοράστε κρυπτογράφηση με τη Fiat στο Coinbase

Η αύξηση του μεγέθους της παραγγελίας εξομαλύνει ελαφρά μόνο το κόστος της συναλλαγής. Εάν αγοράσετε BTC αξίας 50 $, η Coinbase σας χρεώνει 2.51 $ σε χρεώσεις συναλλαγών, περίπου 5.02%. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προσαύξηση που εφαρμόζεται στην τιμή, γεγονός που αυξάνει περαιτέρω το συνολικό κόστος.

Εάν χρησιμοποιείτε το Coinbase, είναι πολύ φθηνότερο να αγοράσετε κρυπτογράφηση Coinbase Pro. Συνδεθείτε με την ίδια διαπιστευτήρια αγορά έχετε πρόσβαση σε πολύ καλύτερες τιμές. Συναλλάσσεστε απευθείας με άλλους εμπόρους, ώστε να μπορείτε να λάβετε την πραγματική τιμή αγοράς για τα νομίσματά σας. Αν θέλετε να αγοράσετε άμεσα επιλέξτε «αγορά» ως παράμετρο τιμής και το ποσό που θέλετε να αγοράσετε. Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς θα φαινόταν στη διεπαφή συναλλαγών του Coinbase Pro.

παραγγελία αγοράς στο Coinbase Pro
Αγοράστε παραγγελία στο Coinbase Pro

Η κύρια διαφορά εδώ είναι ότι στο πρώτο παράδειγμα το Coinbase σας πουλάει το κέρμα, στο δεύτερο, κάνετε συναλλαγές στο χρηματιστήριο με άλλους εμπόρους ως αντισυμβαλλόμενους. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Άλλες δημοφιλείς επιλογές είναι το Kraken και το Bitpanda Pro.

Ποιες είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Coinbase;

Ενώ ισχυρίζεται ότι είναι μια παγκόσμια εταιρεία, η Coinbase καλύπτει επί του παρόντος κυρίως την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία. Αυτό εξαιρεί ορισμένες από τις γεωγραφικές περιοχές που έχουν τα υψηλότερα επίπεδα υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων. Οι επενδυτές στις αναδυόμενες αγορές, ειδικά στη Λατινική Αμερική και την Ασία, αγωνίζονται καθημερινά να βρουν τον πιο αποτελεσματικό και φθηνότερο τρόπο αγοράς Crypto με τη Fiat. 

Δεν είναι όλα τα νομίσματα της Fiat ίσα.

Η Binance προσπαθεί να το λύσει αυτό, προσθέτοντας τακτικά νέα νομίσματα ως επιλογές χρηματοδότησης για τα πορτοφόλια τους. Το Binance είναι πιθανότατα το παγκόσμιο χρηματιστήριο που καλύπτει τον μεγαλύτερο αριθμό νομισμάτων fiat που υποστηρίζονται. Εδώ είναι μια λίστα με τα νομίσματα της Fiat που δεν είναι USD που υποστηρίζονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Binance επιτρέπει τη συμπλήρωση των λογαριασμών με απευθείας τραπεζικές μεταφορές, αλλά τις περισσότερες φορές, η πύλη Fiat-to-Crypto λειτουργεί μέσω καρτών πληρωμής, χρεωστικής ή πίστωσης. 

Η χρηματοδότηση του πορτοφολιού σας μέσω πληρωμών με κάρτα επιτρέπει την πίστωση των χρημάτων σε πραγματικό χρόνο, ώστε το ανταλλακτήριο να μπορεί να διευθετήσει την αγορά των νομισμάτων αμέσως. Ο κύριος περιορισμός για τις τραπεζικές μεταφορές είναι ο χρόνος διεκπεραίωσης, όπου μια μεταφορά μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί. Από την άλλη πλευρά, οι μεταφορές SEPA εντός της ζώνης του ευρώ δεν συνεπάγονται πρόσθετο κόστος. Η ανταλλαγή θα πιστώσει το ίδιο ποσό των κεφαλαίων που καταθέσατε. Μόνο στις ΗΠΑ, όταν χρησιμοποιείτε τραπεζικό έμβασμα, η κατάθεση υπόκειται σε χρέωση, συνήθως περίπου 0.05% του ποσού.

Ωστόσο, ειδικά αν θέλετε να αγοράσετε το Crypto πιο γρήγορα, η πληρωμή με κάρτα είναι η βέλτιστη λύση. Φυσικά, αυτό δεν είναι φθηνό. Η επεξεργασία της πληρωμής μπορεί να είναι δαπανηρή καθώς περιλαμβάνει πολλούς μεσάζοντες. Σε ορισμένα χρηματιστήρια, τα τέλη συναλλαγής μπορεί να αυξηθούν έως και 6%. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αξιολογήσετε το τέλος συναλλαγής πριν επιβεβαιώσετε την πληρωμή.

Για επενδυτές που αναζητούν απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη και δυνατότητα αγοράς Crypto με λίγα μόνο κλικ. Ανήσυχος φυλλομετρητής έχει προχωρήσει πέρα ​​και πέρα ​​για να προσφέρει ευκολία στην αγορά του Crypto. Σε συνεργασία με το Binance, η εταιρεία ξεκίνησε έναν νέο τρόπο αγοράς Crypto απευθείας στο Brave Browser. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Binance και στη συνέχεια να δημιουργήσετε εντολές αγοράς εύκολα επιλέγοντας τον τύπο νομίσματος που θέλετε να αγοράσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να ορίσετε την ποσότητα που θα αγοράσετε και τα νομίσματα θα προστεθούν στο πορτοφόλι σας σχεδόν αμέσως.

Έχετε πραγματικά το Crypto που αγοράσατε;

Οι κεντρικές ανταλλαγές εκτελούνται στους διακομιστές μιας ιδιωτικής οντότητας. Ενώ τα νομίσματα που εμπορεύεστε βασίζονται σε αποκεντρωμένη τεχνολογία, αλληλεπιδράτε με τα περιουσιακά σας στοιχεία μέσω ενός μεσάζοντα, του χρηματιστηρίου. 

Αυτό μας φέρνει σε μία από τις πιο κοινές φράσεις που χρησιμοποιούνται στον κόσμο του Crypto: «Όχι τα κλειδιά σου, όχι η κρυπτογράφηση σου» του Ανδρέα Αντωνόπουλου. Το απόσπασμα υποδηλώνει ότι εάν δεν αποθηκεύετε τα ιδιωτικά κλειδιά σας, τότε δεν έχετε καμία εγγυημένη ιδιοκτησία των νομισμάτων σας. Το ανταλλακτήριο αποθηκεύει όλα τα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένου του Ιδιωτικού και του Δημοσίου κλειδιού σας. Με άλλα λόγια, εάν οι χάκερ αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα κλειδιά, μπορούν να κλέψουν τα χρήματά σας! 
Σήμερα, οι παγκόσμιες ανταλλαγές Crypto έχουν θεσπίσει προηγμένα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη κακόβουλων επιθέσεων. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση χακαρίσματος, συχνά δημιουργούν ασφάλειες για να προστατεύουν τους χρήστες από απώλειες. Για παράδειγμα, Το ασφαλιστικό ταμείο της Binance είναι τόσο γνωστό στη βιομηχανία κρυπτογράφησης που το ακρωνύμιό του (SAFU) ενέπνευσε αμέτρητα μιμίδια.

Κρυπτο meme του ασφαλιστικού ταμείου της Binance

Εκτός από το hacking, άλλες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μια κατάσταση όπου χάνετε την πρόσβαση στα χρήματά σας. Τι γίνεται αν το χρηματιστήριο χρεοκοπήσει ή οι ρυθμιστικές αρχές παγώσουν τον λογαριασμό του χρηματιστηρίου; 

Αγοράστε Crypto απευθείας στο δικό σας πορτοφόλι.

Υποθέτοντας ότι δεν είστε διατεθειμένοι να ανταλλάσσετε συχνά όλα τα νομίσματά σας και η ασφάλεια είναι κορυφαία προτεραιότητα για εσάς, η αγορά Crypto και η λήψη των κερμάτων απευθείας σε ένα αποκεντρωμένο πορτοφόλι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας. Οι πάροχοι όπως Εξάλλου βασιστείτε σε ένα πρωτόκολλο peer-to-peer που στέλνει τα νομίσματα απευθείας στο πορτοφόλι σας, μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή. 

Η Changely έχει συνεργαστεί με τρίτους παρόχους υπηρεσιών για την επεξεργασία των πληρωμών σας. Πριν επιβεβαιώσετε τη συναλλαγή, έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε την επιλογή που προτιμάτε με βάση τις χρεώσεις συναλλαγής και την προσφερόμενη τιμή. Σε αυτήν την περίπτωση, είστε ο μοναδικός κάτοχος των ιδιωτικών κλειδιών σας. Επομένως, είστε η δική σας τράπεζα. 

επιλογές τιμής changelly
Επιλογές τιμής Changely

Μια άλλη δημοφιλής εναλλακτική εάν θέλετε να αποφύγετε τις κεντρικές οντότητες και δεν αισθάνεστε άνετα με το KYC, που σημαίνει Know-Your-Customer, είναι να αγοράσετε Crypto σε μια αγορά peer-to-peer. Οι κανονισμοί παγκοσμίως γίνονται όλο και πιο περιοριστικοί. Κάθε εταιρεία που διαχειρίζεται χρήματα για λογαριασμό των χρηστών πρέπει να συλλέγει δεδομένα για να παρακολουθεί από πού προέρχονται τα κεφάλαια. Όταν οι εταιρείες λειτουργούν σε παγκόσμια κλίμακα, πρέπει να συμμορφώνονται με τους τοπικούς κανονισμούς σε κάθε αγορά στην οποία εργάζονται. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές peer-to-peer, δεν χρειάζεστε KYC καθώς η συναλλαγή πραγματοποιείται μεταξύ μεμονωμένων χρηστών.

Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα που προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες είναι LocalBitcoins. Οι αγοραστές και οι πωλητές δημοσιεύουν τα αιτήματά τους για την τιμή και τον τρόπο πληρωμής, επιτρέποντας τον μέγιστο βαθμό ευελιξίας για τη συναλλαγή. Όταν και τα δύο μέρη συμφωνήσουν στους όρους, η πληρωμή υποβάλλεται σε επεξεργασία και ο πωλητής στέλνει τα νομίσματα απευθείας στο πορτοφόλι του αγοραστή.

Βασικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Όταν αξιολογείτε ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος για να αγοράσετε το Crypto με τη Fiat για τις ανάγκες σας, υπάρχουν τέσσερις κύριες πτυχές που πρέπει να προσέχετε πριν επιβεβαιώσετε τη συναλλαγή.

Μέθοδος χρηματοδότησης

Οι τραπεζικές μεταφορές είναι πολύ φθηνότερες από τις πληρωμές με κάρτα, ωστόσο είναι πιο αργές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν έχετε τη βιασύνη να χρηματοδοτήσετε το πορτοφόλι σας. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε μια τιμή premium για μια ταχύτερη συναλλαγή. Επιπλέον, ανάλογα με την τοποθεσία σας, η πληρωμή με κάρτα θα μπορούσε να είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για πληρωμή με το τοπικό σας νόμισμα.

Τιμή προσφερόμενη

Δώστε προσοχή στην τιμή του περιουσιακού στοιχείου που εμφανίζεται τη στιγμή της αγοράς. Όταν αγοράζετε απευθείας από ένα Exchange, όπως το Coinbase, η πλατφόρμα προσθέτει μια σήμανση στην τιμή που εμφανίζεται. Αυτή η προσαρμογή τιμής αυξάνει το συνολικό κόστος της αγοράς. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα συναλλαγών, δηλαδή το Coinbase Pro, όπου υποβάλλετε την παραγγελία σας σε σχέση με άλλους εμπόρους στο ίδιο χρηματιστήριο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να λάβετε την πραγματική τιμή αγοράς για το κέρμα και να εγγυηθείτε την εκτέλεση με την καλύτερη τιμή.

Ασφάλεια

Τα κεντρικά ανταλλακτήρια αποθηκεύουν τα νομίσματά σας για λογαριασμό σας. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή εάν πρόκειται να ανταλλάσσετε τα νομίσματά σας συχνά. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στο επίπεδο ασφάλειας που μπορεί να εγγυηθεί η ανταλλαγή. Η φήμη είναι ένα κρίσιμο πλεονέκτημα στη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Η εναλλακτική λύση για τους HODLers είναι να χρησιμοποιούν ένα αποκεντρωμένο πορτοφόλι και να προστατεύουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά με μεθόδους που ταιριάζουν στις δικές τους ανάγκες.

KYC και επαλήθευση ταυτότητας

Οι περισσότερες από τις πύλες Fiat-to-Crypto στις μέρες μας απαιτούν να περάσετε διαδικασίες KYC και να παρέχετε την ταυτότητά σας για προσωπική ταυτοποίηση. Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να μοιραστείτε προσωπικά και φορολογικά προσωπικά δεδομένα, οι αγορές peer-to-peer είναι οι τέλειοι χώροι για τη διεξαγωγή των συναλλαγών σας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ίδιο μέρος, ενώ άλλοι είναι πιο αποτελεσματικοί και ασφαλείς, άλλοι είναι πιο βολικοί. Είναι πάντα σκόπιμο να αξιολογείτε προσεκτικά ποιος από αυτούς τους τρόπους αγοράς Crypto ταιριάζει στις ανάγκες σας για να αποφύγετε περιττά εμπόδια και έξοδα.