Crypto Automated Trading

ETH σε Flux

Το Ethereum είχε μερικές πολύ ταραχώδεις εβδομάδες. Πρώτον, η τιμή του επιτέλους έχει αυξηθεί. Μετά από μήνες χαμηλών επιδόσεων έναντι αλυσίδων νέας αφήγησης όπως ο Solana, Ethereum είχε αρχίσει να πλησιάζει σταθερά το υψηλό όλων των εποχών. Ένας από τους οδηγούς του ενθουσιασμού: Η αναβάθμιση Dencun παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Η αναβάθμιση μείωσε το κόστος συναλλαγής για τα Ethereum Layer 2, όπως το Arbitrum, το Base και το Optimism. Το κόστος συναλλαγών στο Ethereum Layer 2 μπορεί τώρα, θεωρητικά, να αρχίσει να ανταγωνίζεται το κόστος Solana. Η δημοτικότητα του ίδιου του Layer 2, Base της Coinbase, αυξήθηκε σημαντικά την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας ακόμη και διακοπή λειτουργίας του Smart Wallet της Coinbase.

Ένα άλλο θετικό νέο είναι ο ενθουσιασμός γύρω από ένα πιθανό Ethereum ETF. Ένας από τους αιτούντες, η Fidelity, πρόσθεσε το ποντάρισμα Ethereum στην εφαρμογή ETF. Εάν η SEC αποδεχθεί το ποντάρισμα, τότε τα κεφάλαια που ποντάρουν θα μπορούν πιθανότατα να μην χρεώνουν προμήθεια για τα Ethereum ETF τους. Στη συνέχεια θα αφαιρούσαν την απόδοση του πονταρίσματος από την απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου. Αυτό θα ήταν μεγάλη υπόθεση. Ωστόσο, οι πιθανότητες για έγκριση ETF τον Μάιο πέφτουν γρήγορα.

Αυτό έρχεται στον απόηχο των κακών ειδήσεων: η SEC έχει εκδώσει κλήσεις σε εταιρείες κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum Foundation. Σαφώς, η οργάνωση το βλέπει πλησιάζει η τελευταία ευκαιρία να επαναφέρουμε την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Η υπόθεση περιστρέφεται κυρίως γύρω από τη μετάβαση του Ethereum σε έναν αλγόριθμο συναίνεσης "Proof-of Stake", ο οποίος, υποτίθεται, το κάνει περισσότερο παρόμοια με επενδυτική σύμβαση και συνεπώς με τίτλο. Ευτυχώς, η SEC έχει φτωχό ιστορικό όσον αφορά την προσφυγή των εταιρειών κρυπτογράφησης στα δικαστήρια. Παρόλα αυτά, αυτό μείωσε κάπως τον ενθουσιασμό της αγοράς.

Αλλά σε αυτά που είναι ίσως τα πιο μακροπρόθεσμα συναρπαστικά νέα για το Ethereum, Η BlackRock κατέθεσε ένα έγγραφο στην SEC την περασμένη Πέμπτη για ένα Θεσμικό Ταμείο Ψηφιακής Ρευστότητας που ονομάζεται BUIDL. Η Securitize θα λειτουργεί ως μεσίτης του αμοιβαίου κεφαλαίου. Η επενδυτική στρατηγική κεφαλαίων είναι η επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία με διακριτικά στο Ethereum. Το πορτοφόλι του αμοιβαίου κεφαλαίου στο blockchain Ethereum περιέχει 100 εκατομμύρια USDC διαθέσιμα για επένδυση. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για τις ακριβείς επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο οικοσύστημα Ethereum. Αλλά το ότι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο δημιουργεί ανοιχτά ένα αμοιβαίο κεφάλαιο on-chain είναι εξαιρετικά ανοδικό.

Η τιμή του Ethereum κινήθηκε πάνω-κάτω μαζί με τα νέα τις τελευταίες εβδομάδες. Υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι η προθεσμία του ETF του Μαΐου θα τηρηθεί με το σχεδόν τέλειο ιστορικό εγκρίσεων ETF της BlackRock και το BUIDL να κυκλοφορεί στο Ethereum; Εάν ναι, περιμένετε το Ethereum να πάει απευθείας στο φεγγάρι. Οπως και να έχει, θα το μάθουμε σε 63 μέρες.