Crypto Automated Trading

Ταύροι εκκαθαρίστηκαν

Υπάρχει ένα πράγμα που οι αρχάριοι έμποροι σπάνια καταλαβαίνουν για τις ανοδικές αγορές. Οι έμποροι μπορούν να χάσουν χρήματα σε μια bull market όσο και σε μια bear market. Αυτή η εβδομάδα μας υπενθύμισε τη βάναυση αστάθεια που κάνει το crypto τόσο αγαπητό όσο και φοβισμένο. Η αγορά έπεσε για λίγο μετά από μια απόρριψη λίγο πάνω από το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών των 69,000 δολαρίων. ο Bitcoin Η τιμή μετά βρήκε ξανά τα πόδια της και ανέβηκε ξανά. Αλλά όχι χωρίς ρευστοποίηση πολλών επενδυτών με επιθετική μόχλευση long position.

Οι ανοδικές αγορές κρυπτονομισμάτων είναι επιρρεπείς σε γρήγορες και απότομες πτώσεις, από τις οποίες συνήθως ανακάμπτουν γρήγορα. Οι περιοχές υψηλών πωλήσεων πυροδοτούν αυτές τις πτώσεις, οι οποίες αναγκάζουν άλλους εμπόρους να πουλήσουν ακόμη περισσότερες, με αποτέλεσμα ένα κλιμακωτό αποτέλεσμα. Ένας από αυτούς τους τομείς ήταν η προηγούμενη τιμή Bitcoin All-Time-High. Το spot trading δεν θα επηρεαστεί, αλλά οι μικρές πτώσεις στην τιμή σπάνε τα στοιχήματα υψηλής μόχλευσης επειδή δεν υπάρχουν αρκετές εξασφαλίσεις για να καλύψουν τις φθίνουσες θέσεις τους. Αυτό οδηγεί σε περισσότερες πωλήσεις και αναγκαστικά κλεισίματα. Είδαμε την πρώτη σημαντική περίπτωση ενός «καταρράκτη εκκαθάρισης» την Τρίτη σε αυτή την ανοδική αγορά. Το συμβάν αφαιρέθηκε οέναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανοιχτού ενδιαφέροντος στο Bitcoin, καθιστώντας το το μεγαλύτερο γεγονός ρευστοποίησης τους τελευταίους έξι μήνες.

Το επιτόκιο χρηματοδότησης απαιτεί «κάθαρση» για τη διατήρηση μακροπρόθεσμων κινήσεων των τιμών. Τα επιτόκια χρηματοδότησης χρησιμοποιούνται σε προθεσμιακές αγορές όπου η μόχλευση μπορεί να ενθαρρύνει θέσεις αγοράς ή πώλησης. Η προθεσμιακή τιμή του περιουσιακού στοιχείου θα ταιριάζει με την τιμή του δείκτη. Πριν από την επαναφορά, η χρηματοδότηση για όλα τα στοιχεία ήταν περίπου 100% τον Απρίλιο. Μετά την αρχική πτώση, το ποσοστό μειώθηκε στο 20% APR μέσα σε λίγες ώρες. Το shorting γίνεται λιγότερο ελκυστικό και κερδοφόρο όταν η χρηματοδότηση είναι χαμηλότερη. Αλλά τα υψηλότερα ποσοστά χρηματοδότησης είναι πιθανό να συνεχιστούν. Το BTC και άλλα νομίσματα θα λαχταρούν για άλλη μια φορά οι επενδυτές καθώς προσπαθούν για νέα υψηλά. Αυτή είναι η φόρμουλα μιας ανοδικής αγοράς.

Σε προηγούμενους κύκλους, οι διορθώσεις τιμών συνοδεύονταν από ένα ορισμένο ποσό αύξησης της εμπιστοσύνης λόγω της ανάγκης επαναφοράς των επιτοκίων χρηματοδότησης. Αυτός ο κύκλος, ωστόσο, η φαινομενικά ατελείωτη ζήτηση spot από τα ETF παρείχε ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης. Blackrock's Η IBIT παρουσίασε εισροές 788 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη αυτή την εβδομάδα – νέο ρεκόρ. Οι συνδυασμένες καθαρές εισροές των ETF ανήλθαν συνολικά στα 648 εκατομμύρια δολάρια - το τρίτο υψηλότερο ποσό. Ο όγκος συναλλαγών των ETF έχει επίσης ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, με τους traders να εκμεταλλεύονται την αστάθεια. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι έμποροι αγόρασαν γρήγορα την πτώση των τιμών. Παραμένουμε σταθερά στην περιοχή της Bull Market. Αλλά να έχετε κατά νου, εάν υπεραυξήσετε τη θέση σας, θα μπορούσατε να ζήσετε για να το μετανιώσετε.