Crypto Automated Trading

Το AI συναντά το Crypto

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Sam Altman, εξέφρασε την επιθυμία του να συγκεντρώσει 7 τρισεκατομμύρια δολάρια ή 3.5 φορές το συνολικό κεφάλαιο της αγοράς κρυπτονομισμάτων για να χρηματοδοτήσει το σχεδιασμό και την κατασκευή chip για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτή η επένδυση είναι τόσο μεγάλη που ενέπνευσε τους συμμετέχοντες να σκεφτούν περισσότερο με όρους εκθετικής ανάπτυξης. Γιατί μιλάμε για αυτό σε ένα ενημερωτικό δελτίο που εστιάζεται στην κρυπτογράφηση; Επειδή οι έμποροι κρυπτονομισμάτων κατανοούν καλά την εκθετική ανάπτυξη. Επίσης, επειδή η αφήγηση Crypto-AI έχει απογειωθεί. Οι τιμές των κερμάτων AI τις τελευταίες εβδομάδες αντανακλούν αυτήν την τάση. Το διακριτικό TAO του Bittensor, που απεικονίζεται στο παραπάνω διάγραμμα, έχει αυξηθεί εκθετικά από τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το CoinGecko, τα διακριτικά AI έχουν συνολικό κεφαλαιοποίηση μόνο 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι λιγότερο από το 1% του συνολικού ανώτατου ορίου αγοράς κρυπτογράφησης. Τα μιμίδια αξίζουν 23 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Crypto και η AI είναι οι δύο πιο πολυσυζητημένες τεχνολογίες τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεδομένης της αυξανόμενης υιοθεσίας, είναι λογικό να επικαλύπτονται. Αλλά πολλοί πιστεύουν ότι οι δύο τεχνολογίες είναι θεμελιωδώς αντίθετες μεταξύ τους. Το Crypto διευκολύνει την αποκέντρωση. Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη ευδοκιμεί και επιτρέπει τη συγκέντρωση μέσω των μοντέλων στα οποία βασίζεται.

Η τομή είναι όπου η τεχνολογία Blockchain θα μπορούσε να τροφοδοτήσει αποκεντρωμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης. Το Crypto επιβραβεύει τη συμμετοχή μέσω οικονομικών κινήτρων. Η δομή κινήτρων του Crypto μπορεί να ενθαρρύνει την αποκέντρωση της τεχνητής νοημοσύνης επιβραβεύοντας ισορροπημένες και ποικίλες πηγές δεδομένων. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να κρατήσει τον έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης μακριά από τα χέρια της μεγάλης τεχνολογίας. Το Bittensor θέλει να το πετύχει δημιουργώντας ένα δίκτυο μηχανικής νοημοσύνης. Αυτά τα δίκτυα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται και να επικοινωνούν πληροφορίες ενώ αξιολογούν και ταξινομούν άλλους συμμετέχοντες στο δίκτυο.

Το Crypto είναι η απόλυτη παιδική χαρά για οικονομικούς πειραματισμούς και θεωρία παιγνίων. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως χρηματοοικονομική μηχανή για συναλλαγές από μηχανή με μηχανή χωρίς να βασίζεται σε αξιόπιστους, κεντρικούς παράγοντες. Είναι λογικό μόνο τότε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ταίριαζε στην Crypto αφήγηση. Από την άποψη της αγοράς, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτή η αφήγηση αρχίζει να απογειώνεται. Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο.