Crypto Automated Trading

Πουλήστε τα νέα

Ένα δημοφιλές ρητό της αγοράς συμβουλεύει να αγοράσετε τη φήμη και να πουλήσετε τις ειδήσεις. Πολλές από τις συζητήσεις πριν από το Bitcoin Η έγκριση του Spot ETF επικεντρώθηκε στο ερώτημα εάν η τελική έγκριση θα αποδειχτεί ότι θα πωλήσει το ειδησεογραφικό γεγονός. Με την πτώση του Bitcoin κάτω από τα $40, μετά από μια σύντομη κορύφωση όταν άγγιξε τα $50, το ράλι του ETF έχει ξεφύγει σαφώς. Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η έγκριση του ETF αποδείχθηκε ότι ήταν ένα γεγονός που πουλούσε τα νέα.

Μερικοί από τους βασικούς παράγοντες πίσω από αυτή την πτώση είναι η απλή λήψη κερδών μετά από μια ισχυρή περίοδο από τον Οκτώβριο. Η μετατροπή του κεφαλαίου Grayscale GBTC σε ETF επέτρεψε επίσης αναλήψεις σημαντικών ποσών κεφαλαίων που είχαν κλειδωθεί στο παρελθόν. Το κτήμα FTX για παράδειγμα έχει πουλήσει Bitcoin αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που βρισκόταν στο GBTC. Άλλοι λόγοι για την πτώση μπορεί να είναι βαθύτεροι. Το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Χρηματοδότησης Χρηματοδότησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (BTFP), ένα πρόγραμμα ρευστότητας για τράπεζες που είχε τεθεί σε εφαρμογή για να σταματήσει τις τραπεζικές εργασίες μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο του 2023, πρόκειται να λήξει στις 11 Μαρτίου. Δεν είναι σαφές εάν η εγκατάσταση θα ανανεωθεί. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ άρχισε να αυξάνεται, όχι να πέφτει, υποδεικνύοντας ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό ανεβαίνουν και όχι μειώνονται. Αυτό μπορεί να καθυστερήσει τις μειώσεις επιτοκίων που ανέμεναν οι αγορές για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Αυτές οι ανησυχίες υπήρχαν και πριν από την έγκριση του ETF. Αλλά το συναίσθημα οδηγεί τις αγορές. Ο ενθουσιασμός για το λανσάρισμα του ETF, μαζί με τη μεγαλύτερη ρευστότητα σε δολάρια ΗΠΑ και την προσδοκία για περικοπές επιτοκίων κάλυψαν τη μακροοικονομική νευρικότητα. Οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη που μπλοκάρουν την Ερυθρά Θάλασσα και οι αμφιβολίες σχετικά με τα επιτόκια και τη ρευστότητα επανέφεραν τους συμμετέχοντες στην αγορά στη γη. Τώρα νιώθουμε το hangover.

Αυτό δεν είναι λόγος πανικού. Είναι απλώς μια στιγμή για τους εμπόρους να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να επανατοποθετηθούν για τα επόμενα πράγματα. Οι έμπειροι αναγνώστες αυτού του ενημερωτικού δελτίου και κάθε συμμετέχων στην αγορά γνωρίζουν ότι τα συναισθήματα αλλάζουν γρήγορα. Πολλοί από τους βασικούς λόγους για τον ενθουσιασμό στις αγορές Crypto είναι τόσο ισχυροί όσο πριν από δύο εβδομάδες. Η πιο πρόσφατη πορεία έγινε με πολύ λίγη προσοχή στο mainstream λιανικό εμπόριο. Η κατά το ήμισυ του Bitcoin πλησιάζει.

Ένα παρόμοιο στήσιμο ίσχυε στις αρχές του 2020. Το μίνι ράλι του 2019 είχε ξεθωριάσει και μετά το χτύπημα του COVID Black Swan. Αυτό που φαινόταν σαν το τέλος του κόσμου τον Μάρτιο του 2020 μετατράπηκε σε μια από τις ισχυρότερες αγορές ανόδου των τελευταίων ετών. Το συναίσθημα μπορεί να αλλάξει γρήγορα και τουλάχιστον έχουμε περισσότερες φήμες ETF να περιμένουμε.