Επτά Συμβουλές για Συναλλαγές στην Αγορά του 2021
Crypto Automated Trading

Επτά Συμβουλές για Συναλλαγές στην Αγορά του 2021

Είτε διαπραγματεύεστε μετοχές είτε κρυπτονομίσματα, πρέπει πάντα να δίνετε προσοχή στις τάσεις. Οι έμπειροι έμποροι γνωρίζουν καλά ότι «η τάση είναι ο φίλος σου.» Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να επιβιώσει από την αστάθεια του κρυπτονομίσματος. Ακολουθούν επτά συμβουλές για συναλλαγές στην ανοδική αγορά του 2021.

Ένα πράγμα σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ότι οι τιμές μπορεί να παρουσιάσουν σημαντικές διακυμάνσεις. Μόνο φέτος, υπήρξαν αρκετές διακυμάνσεις στην αγορά κρυπτογράφησης. 

Παρόλα αυτά, οι έμπειροι έμποροι μεταφράζουν την αστάθεια σε ευκαιρίες χάρη σε αυτές τις επτά συμβουλές. Αυτό το άρθρο θα κάνει μια βαθιά βουτιά και θα παρέχει έναν απλό οδηγό για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην ανοδική αγορά του 2021. 

Αγορά ταύρου και αρκούδας

Σε μια bear market, οι τιμές πέφτουν. Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή υπάρχει αρνητικό κλίμα στην αγορά και οι έμποροι αισθάνονται λιγότερο σίγουροι για την αγορά. Όταν συμβαίνει αυτό, περισσότεροι άνθρωποι πωλούν. Αυτό στη συνέχεια προκαλεί μείωση των τιμών, η οποία οδηγεί σε μεγαλύτερη απαισιοδοξία και, ως εκ τούτου, περισσότερες πωλήσεις.

Αντίθετα, μια ανοδική αγορά είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι τιμές της αγοράς ανεβαίνουν. Μια ανοδική τάση εμφανίζεται όταν υπάρχει μια σημαντική, διαρκής αύξηση των τιμών της αγοράς σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, χρειάζεται σωστή γνώση για να προβλέψουμε μια επικείμενη ανοδική αγορά. Μια ανοδική αγορά χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη εμπόρου/επενδυτή για την αγορά – περιγράφει μια κατάσταση συνολικής αισιοδοξίας για τις τιμές, που οδηγεί σε αυξήσεις τιμών και ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Αυτό το ξέρατε; Και τα δύο ονόματα προέρχονται από την κατεύθυνση από την οποία το ζώο επιτίθεται. Ο ταύρος σπρώχνει τα κέρατά του προς τα πάνω, ενώ η αρκούδα σφίγγει το θήραμά του.

Εξήγησε η αγορά αρκούδων και ταύρων
Πηγή: Investopedia

Η αγορά κρυπτονομισμάτων του 2021 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανοδικής αγοράς καθώς υπήρξε έντονη ανοδική δραστηριότητα στην αγορά. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αγορές, ο χώρος κρυπτογράφησης επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Η κατανόηση αυτών των παραγόντων μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε καλύτερος έμπορος. 

Αυτό το άρθρο θα περιλαμβάνει 7 συμβουλές για συναλλαγές στην ανοδική αγορά του 2021.   

Το εμπόριο δεν έχει να κάνει με το να πλουτίσεις γρήγορα από τις αγορές. Πολλοί άνθρωποι το έμαθαν αυτό με τον δύσκολο τρόπο φέτος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται. Οι έμπειροι επενδυτές και το κορυφαίο 1% (αυτοί που έχουν τα υψηλότερα μερίδια) είναι αυτοί που κερδίζουν από τους άλλους που κυνηγούν τις αντλίες.

Επίσης, οι bull markets είναι θορυβώδεις λόγω του ενθουσιασμού και πρέπει να ξεπεράσετε τον καθημερινό θόρυβο. Οι διακυμάνσεις της αγοράς φέτος συνέβησαν για πολλούς απρόβλεπτους λόγους. Τα tweets του Elon, το FUD της Binance και η απαγόρευση της Κίνας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πώς κινήθηκε η τιμή τους τελευταίους μήνες. Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε άσχημα που χάνετε προηγούμενα και ακόμη και μελλοντικά ράλι. Αντίθετα, δώστε προσοχή στις τάσεις και παίξτε το έξυπνα. Νέες ευκαιρίες έρχονται κάθε μέρα!

Στις ανοδικές αγορές, είναι καλύτερο να ακολουθείτε τις τάσεις. Οι αυτοματοποιημένες στρατηγικές μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την αγορά και να εισάγετε τις σωστές συναλλαγές περιορίζοντας παράλληλα τις απώλειες.

2. Μην μπείτε στον πειρασμό να περιθωριοποιήσετε το εμπόριο

Οι συναλλαγές περιθωρίων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πολλαπλασιάσετε τα μεγέθη των θέσεων σας αυξάνοντας τη μόχλευση σας. Ωστόσο, συχνά οι κίνδυνοι αντισταθμίζουν τα οφέλη της διαπραγμάτευσης περιθωρίου. Μπορείτε ξαφνικά να αντιμετωπίσετε τεράστιες απώλειες όταν πλησιάζει η εκκαθάριση. Μια ρευστοποίηση συμβαίνει όταν το χρηματιστήριο κλείνει τη θέση, αφήνοντας τον έμπορο με ζημία που δεν θα ανακτήσει εάν η αγορά ανακάμψει υψηλότερα.

Πολλοί αρχάριοι κάνουν το λάθος να υπερ-μόχλευσης τις θέσεις τους στις συναλλαγές περιθωρίου. Ο φόβος να χάσετε τα πάντα και να δείτε το χαρτοφυλάκιό σας να μειώνεται στο μηδέν θα πρέπει να είναι αρκετός λόγος για να αποφύγετε τις συναλλαγές περιθωρίου τώρα. 

Για ένα πρόχειρο παράδειγμα, με 10x μόχλευση, μια κίνηση 10% εναντίον σας σας αφανίζει και με 100x μόχλευση, μια κίνηση 1% εναντίον σας ρευστοποιεί ολόκληρο το κεφάλαιό σας. Οι πραγματικοί αριθμοί είναι ακόμη πιο τρομακτικοί όταν λάβετε υπόψη τις προμήθειες συναλλαγών και τα τέλη εκκαθάρισης.

Μπορείς να συναλλαγές χρησιμοποιώντας μόχλευση με Coinrule για να αυξήσετε τις αποδόσεις σας δυνητικά, αλλά Μην ξεχνάτε πάντα να χρησιμοποιείτε χαμηλό βαθμό μόχλευσης.

3. Έχετε μια στρατηγική συναλλαγών

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που πολλοί δίνουν ως δεδομένο, αλλά είναι πιθανότατα η πιο σημαντική από αυτές τις επτά συμβουλές για συναλλαγές.

Οι συναλλαγές χωρίς σχέδιο σχεδιάζουν να αποτύχουν. Η επιτυχία στην αγορά κρυπτογράφησης αφορά την κατανόηση των μοτίβων της αγοράς και στη συνέχεια τη χρήση τους για την πραγματοποίηση των σωστών συναλλαγών. Τα μοτίβα σάς βοηθούν να προβλέψετε τις κινήσεις και μπορείτε να δείτε αυτά τα μοτίβα μόνο όταν έχετε μια καθορισμένη στρατηγική συναλλαγών.

Μια στρατηγική ή ένα σχέδιο σάς βοηθά να κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας πριν ξεκινήσετε συναλλαγές. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε τον αριθμό των απωλειών, να αποτρέψετε καταστροφικές απώλειες και να κάνετε μεγάλα κέρδη. 

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης ενός αυτοματοποιημένου συστήματος συναλλαγών είναι ότι μπορείτε εύκολα να τηρείτε το αρχικό σχέδιο χωρίς άγχος ή συναισθήματα να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις συναλλαγών σας.

4. Κάντε τη δική σας έρευνα

Υπάρχει πολύς θόρυβος σχετικά με την κρυπτογράφηση αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο και τα κύρια μέσα ενημέρωσης. Για τους περισσότερους, δεν είναι εύκολο να αλλάξουν μεταξύ τι είναι πολύτιμο και τι δεν είναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας προτείνουμε να κάνετε πάντα τη δική σας έρευνα πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή, ειδικά για κρυπτονομίσματα χαμηλότερης τιμής με νομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης αγοράς.

Οι αρχάριοι συχνά αναζητούν προτάσεις κρυπτογράφησης σε άλλους και καταλήγουν να χάνουν χρήματα. Όταν κάνετε τη δική σας έρευνα, κατανοείτε καλύτερα κάθε νόμισμα και είστε πιο ενημερωμένοι σχετικά με τις συναλλαγές εισόδου και εξόδου. 

Μην συγχέετε τις γνήσιες συμβουλές με ένα σελίνι. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί ενδιαφέρονται να προσθέσουν διαφημιστική εκστρατεία στα νομίσματα στα οποία έχουν μεγάλα πονταρίσματα.

5. Παρακολουθήστε τις ανατροπές

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες, οδηγοί και συστάσεις εκεί έξω. Ωστόσο, για να κατανοήσετε όλα αυτά, πρέπει να εφαρμόσετε σωστά αυτά που γνωρίζετε.

Σε μια ανοδική αγορά, πρέπει να είστε συνεχώς σε επιφυλακή για απότομες ανατροπές. Αυτό σας βοηθά να προσδιορίσετε την καλύτερη στιγμή για να βγείτε από τις συναλλαγές ή να αφαιρέσετε κάποια κέρδη από το τραπέζι.

Αντιστροφή τάσης Bitcoin
Μακροπρόθεσμη απόκλιση τιμών BTC με RSI

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε στόχους τιμών και να σταματήσετε τις απώλειες ως μέρος του σχεδίου συναλλαγών σας. Η απόκτηση μιας καλής συμμετοχής είναι μόνο η μισή δουλειά. Πρέπει επίσης να ξέρετε πότε να βγείτε από το εμπόριο στρατηγικά, αν το εμπόριο πηγαίνει υπέρ σας ή εναντίον σας.

6. Μην κάνετε συναλλαγές με βάση τα συναισθήματα

Οι αγορές είναι εξαιρετικά ασταθείς και, όταν πρόκειται για συναλλαγές, είναι καλύτερο να ασχολείστε με γεγονότα και δεδομένα αντί για συναισθήματα. Οι έμποροι πρέπει να αντιμετωπίζουν τακτικά συναισθήματα όπως ο φόβος και η απληστία. Είναι απαραίτητο να είμαστε έτοιμοι για κάθε πιθανό σενάριο. Δεν έχετε την πολυτέλεια να κάνετε συναλλαγές με βάση τα συναισθήματά σας. 

Για να κερδίσετε χρήματα σε μια ανοδική αγορά όπως αυτή που έχουμε αυτή τη στιγμή, χρειάζεστε πειθαρχία. Γι' αυτό πρέπει να τηρείτε πάντα το σχέδιο συναλλαγών σας. 

Τα ρομπότ δεν έχουν συναισθήματα. Εκτελούν συναλλαγές εν ψυχρώ με βάση τη ρύθμιση του συστήματος συναλλαγών σας. Θέτοντας σαφείς, λογικούς κανόνες σε αλγόριθμους, μπορείτε να μειώσετε τους ηττημένους σας και να οδηγήσετε τους νικητές σας πολύ πιο αποτελεσματικά, αποδοτικά και χωρίς συναισθήματα.

7. Η διαφοροποίηση είναι ζωτικής σημασίας

Η διαφοροποίηση είναι μία από τις καλύτερες συμβουλές για κάθε επενδυτή στη σημερινή αγορά κρυπτογράφησης. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο κατανέμοντας κεφάλαια σε διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να εξαρτάστε από την απόδοση ενός μεμονωμένου στοιχείου.

Επιπλέον, για να είναι πιο αποτελεσματική η διαφοροποίηση, θα πρέπει προσπαθήστε να κρατήσετε περιουσιακά στοιχεία μη συσχετισμένα μεταξύ τους

Για να το πάω ένα βήμα παραπέρα, Coinrule σας βοηθά να διαφοροποιήσετε τις στρατηγικές. Οι επαγγελματίες δεν σας λένε ότι ποτέ δεν αγοράζουν ή απλώς πουλούν – συχνά κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα για να περιορίσουν τον κίνδυνο ανά πάσα στιγμή.

Διαφοροποίηση πορτοφολιού με Coinrule
Coinrule Ταμπλό με διαφοροποιημένες στρατηγικές

Μπορείτε να εκτελέσετε πολλές στρατηγικές ταυτόχρονα με Coinrule. Ένα μπορεί να είναι αγορά ντιπ στο αγαπημένο σου νόμισμα, ένα άλλο μπορεί βραχυπρόθεσμες συναλλαγές του τριχωτού της κεφαλής, ενώ ένα άλλο είναι εξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου σας. Έχετε τη μέγιστη ευελιξία για τη διαχείριση του πορτοφολιού σας.

Στρογγυλοποίηση

Τα κρυπτονομίσματα αναδιαμορφώνουν τον οικονομικό κόσμο και καθημερινά, περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να τα ανταλλάξουν. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για ολόκληρο το οικοσύστημα, διότι σημαίνει περισσότερη δραστηριότητα στην αγορά, ρευστότητα και αποτελεσματικότητα. 

Ωστόσο, η αστάθεια είναι το πρωταρχικό μέλημα στην αγορά κρυπτογράφησης, ειδικά σε περιόδους άνευ προηγουμένου όπως αυτές. Εάν δώσετε προσοχή σε αυτές τις επτά συμβουλές για συναλλαγές, διασφαλίζετε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τις τάσεις της αγοράς.   

At Coinrule, σας βοηθάμε να κάνετε τις καλύτερες συναλλαγές. Παρέχουμε μια ολιστική άποψη των αγορών και σας βοηθάμε να κάνετε καλύτερες συναλλαγές. 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν είμαι αναλυτής ή επενδυτικός σύμβουλος. Όλα όσα παρέχω εδώ είναι καθαρά για καθοδηγητικούς, ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στην ανάρτησή μου θα πρέπει να επαληθεύονται και να επιβεβαιώνονται ανεξάρτητα. Δεν μπορώ να θεωρηθώ υπεύθυνος για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά που προκλήθηκε με βάση τέτοιες πληροφορίες. Λάβετε υπόψη σας τους κινδύνους που ενέχει η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.