Αντλία Bitcoin ETF
Crypto Automated Trading

Μόνο επάνω;

Οι περασμένες εβδομάδες ένιωθαν σαν να επέστρεψαν οι παλιές καλές εποχές. Οι αναδρομές 2020/21 έρχονται έντονα με BTC και ETH διψήφια ποσοστά από τον Σεπτέμβριο. Στο πίσω μέρος αυτού του ράλι, άλλες μεγάλες εταιρείες της Crypto όπως ο Solana έχουν ανέβει ακόμη πιο δυνατά. Επιστρέψαμε ακόμα;

Μεταξύ των πιο πρόσφατων οδηγών τιμών ήταν θετικά νέα σχετικά με την έγκριση των Crypto ETFs. Καθώς η πορεία είναι ξεκάθαρη για ένα αναπόφευκτο πλέον Bitcoin ETF, οι επιπτώσεις μιας τέτοιας έγκρισης θεωρούνται στους συμμετέχοντες στην αγορά. Χθες η μεγάλη έκπληξη για την αγορά ήταν η αίτηση της Blackrock να καταθέσει ένα ETH ETF που οδήγησε σε πυροτεχνήματα τιμών.

Με τις αγορές που γιορτάζουν τη σεζόν ETF, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, σε αντίθεση με ένα Futures ETF που υπάρχει ήδη για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, ένα Spot ETF θα υποστηρίζεται από πραγματικά περιουσιακά στοιχεία BTC/ETF που αγοράζονται από την αγορά. Αυτό θα δημιουργήσει αναπόφευκτη αγοραστική πίεση από ορισμένους από τους μεγαλύτερους θεσμικούς παράγοντες στον κόσμο. Σίγουρα αισθάνεται ότι το crypto «μεγαλώνει».

Αυτό συμβαίνει ενάντια σε μια ενδιαφέρουσα ρύθμιση μακροεντολών. Με τα συνεχώς αυξανόμενα ελλείμματα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων του μακροπρόθεσμου χρέους (διάρκεια > 10 ετών) αυξάνονται ταχύτερα από τις αποδόσεις βραχυπρόθεσμων (διάρκεια <2 ετών). Αυτά είναι άσχημα νέα για το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και για την Federal Reserve. Σηματοδοτεί μείωση του ενδιαφέροντος για το μακροπρόθεσμο κρατικό χρέος των ΗΠΑ και αύξηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό. Χωρίς αγοραστές για μακροχρόνια ομόλογα, το Υπουργείο Οικονομικών αγωνίζεται να εκδώσει περισσότερο χρέος. Οι αυξανόμενες προσδοκίες για τον πληθωρισμό υπονομεύουν αυτό που η Fed αγωνίστηκε τον περασμένο χρόνο με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς εισερχόμαστε σε ένα εκλογικό έτος κατά το οποίο οι δυνάμεις δεν θα προτιμούσαν να δουν μεγάλη ύφεση.

Εν τω μεταξύ, η τάση αύξησης των αποδόσεων των μακροχρόνιων ομολόγων είναι επίσης κακά νέα για τις τράπεζες που κατέχουν σημαντικό ποσό από αυτά τα ομόλογα στον ισολογισμό τους. Όταν οι αποδόσεις ανεβαίνουν, οι τιμές των ομολόγων μειώνονται. Οι μειώσεις των τιμών των ομολόγων με τη σειρά τους βλάπτουν τη φερεγγυότητά σας καθώς η Silicon Valley Bank ανακάλυψε με τον δύσκολο τρόπο. Για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση, η Fed προς το παρόν σταματά τις αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ εκδίδει περισσότερα ομόλογα βραχείας ημερομηνίας. Μερικοί θεωρήστε ότι αυτό είναι μια ένεση ρευστότητας στις αγορές που θα ανέβαζε τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων μας μαγικών χρημάτων στο Διαδίκτυο.

Τι λέει η κρυστάλλινη μπάλα θα συμβεί στη συνέχεια; Μερικά από τα τρέχοντα ράλι αισθάνονται κάπως αφρώδη. Ως εμπειρικός κανόνας στις αγορές κρυπτογράφησης, τα Alts τρέχουν αφού το BTC και το ETH είχαν τη στιγμή τους. Επίσης, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων τείνουν να υποφέρουν από εποχικότητα. Αυτά είναι μόνο μερικές σκέψεις που πρέπει να κάνουν οι έμποροι.

Το πιο σημαντικό ερώτημα, ωστόσο, είναι αν βρισκόμαστε στο τέλος μιας φούσκας ηχούς ή ήδη στην αρχή της αγοράς πλήρους ανόδου. Πολλοί θα θυμούνται το ράλι του 2019 που ακολούθησε μια σημαντική πτώση που προκλήθηκε από τον COVID-2020 τον Μάρτιο του 2021. Αυτό που ακολούθησε ήταν το DeFi Summer που οδήγησε απευθείας στην ανοδική αγορά του XNUMX. Ήταν μια τελευταία πρόκληση πριν ξεκινήσει το «Up Only». Θα επαναληφθεί η ιστορία;