Κερδίστε χρήματα με κρυπτογράφηση
Crypto Automated Trading Trading Bots Συμβουλές Trading

Πώς να διαχειριστείτε τα κρυπτογραφικά σας στοιχεία – Οι καλύτερες στρατηγικές για να αυξήσετε τις αποδόσεις σας

Μιλώντας για κρυπτονομίσματα, λένε κάποιοι «Είμαι εδώ μόνο για την τεχνολογία!» και δεν τους νοιάζει τις ημερήσιες κινήσεις των τιμών. Μπορεί να ισχύει για κάποιους, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία όσων αγοράζουν και πουλούν νομίσματα το κάνουν για έναν κύριο λόγο: να κερδίσουν χρήματα. Ποιες είναι λοιπόν οι καλύτερες στρατηγικές για τη διαχείριση της κρυπτογράφησης σας;

Τα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύουν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων με το καλύτερο προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής για τους επενδυτές. Δεν είναι περίεργο, καθώς οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι τόσο ελκυστικές όσον αφορά τις πιθανές αποδόσεις. Αλλά πώς να κερδίσετε χρήματα με το crypto;

Μακριές Στρατηγικές

Στην ορολογία των συναλλαγών, α μακρύς στρατηγική σημαίνει να έχεις μια θέση που ωφελεί σε περίπτωση αύξησης της τιμής του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Όταν αγοράζετε ένα νόμισμα, δημιουργείτε μια θέση αγοράς, περιμένοντας ότι η τιμή θα ανέβει από εκεί. Μπορείτε να κάνετε μια ενιαία παραγγελία αγοράς και να διατηρήσετε αυτά τα νομίσματα ως μακροπρόθεσμη επένδυση. Είσαι HODLing ανεξάρτητα από το πώς θα κινηθεί η τιμή γιατί πιστεύεις ότι στο μέλλον, η τιμή θα είναι σημαντικά υψηλότερη. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να αποθηκεύσετε τα νομίσματά σας με ασφάλεια σε ένα ειδικό πορτοφόλι. Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές επιλογές, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ως μακροπρόθεσμη Hodler, εδώ θα βρείτε μια λίστα με τους καλύτερους τρόπους αποθήκευσης των νομισμάτων σας.

Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε διαφορετικές παραγγελίες αγοράς σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Με αυτόν τον τρόπο, διαχειρίζεστε την αστάθεια της τιμής. Εάν κατανείμετε τις παραγγελίες αγοράς σας σε μια αρκετά μεγάλη περίοδο, μπορείτε να λάβετε χαμηλότερη μέση τιμή επειδή εκμεταλλεύεστε τις στιγμές που η τιμή πέφτει. Αυτή η προσέγγιση είναι γνωστή ως DCA, Dollar-Cost Averaging.

Ένας τρόπος για να βελτιστοποιήσετε μια τέτοια στρατηγική είναι να αγοράσετε περισσότερα σε περιόδους που η τιμή πέφτει χαμηλότερα, έτσι θα μειώσετε ακόμη περισσότερο τη μέση τιμή αγοράς σας.

Ένα bot συναλλαγών είναι πιο αποτελεσματικό από έναν έμπορο που το κάνει αυτό, επειδή ένα αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών δεν έχει συναισθήματα, επομένως δεν φοβάται να αγοράσει σε περιόδους απόσυρσης. Και αυτές είναι ακριβώς οι στιγμές που έρχονται οι καλύτερες ευκαιρίες!

Στρατηγική DCA για BTC
Συσσωρεύστε Bitcoin όταν η τιμή πέσει με Coinrule

Θέλετε να βελτιστοποιήσετε αυτή τη στρατηγική ακόμη περισσότερο; Ενώ συσσωρεύετε το αγαπημένο σας νόμισμα, ταυτόχρονα μπορείτε επίσης να κερδίσετε ένα μέρος των διαθεσίμων σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πουλήσετε πίσω τα νομίσματά σας στο βασικό σας νόμισμα και θα έχετε περισσότερη κατανομή για να εκτελέσετε τη στρατηγική σας περισσότερο.

Συσσωρεύστε Bitcoin και ταυτόχρονα αποκομίστε μερικό κέρδος με Coinrule

Μακριές/Σύντομες Στρατηγικές

Εάν υιοθετήσετε μια μακροχρόνια στρατηγική, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αντέξετε την αστάθεια της αγοράς. Ίσως δεν είστε ευαίσθητοι στις καθημερινές διακυμάνσεις των τιμών και τα νέα που σχετίζονται με την πτώση της αγοράς για λίγες μέρες δεν σας επηρεάζουν. Εάν το κάνουν, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να αξιολογήσετε την επιλογή να επωφεληθείτε επίσης από την ύφεση της αγοράς. Αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική για να διαχειριστείτε την κρυπτογράφηση σας εάν είστε ενεργός έμπορος.

Εάν έχετε ένα χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων, θα μπορούσε να είναι κερδοφόρο να ανοίξετε μια θέση που να κερδίζει από την πτώση της τιμής. Θα αντισταθμίζατε το χαρτοφυλάκιό σας, μειώνοντας τον κίνδυνο και την αστάθεια των αποδόσεων σας. 

Σήμερα, υπάρχουν πολλές επιλογές για να κερδίσετε χρήματα σε κρυπτογράφηση, είτε η τιμή ανεβαίνει είτε πέφτει. Πριν από χρόνια η μόνη αξιόπιστη επιλογή ήταν το άνοιγμα λογαριασμού στο Bitmex. Με τον καιρό, άλλοι ανταγωνιστές ήρθαν στο προσκήνιο. Μπιτ είναι τώρα ένα από τα καλύτερα χρηματιστήρια όπου μπορείτε να συναλλάσσετε τα πιο ρευστά κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας παράγωγα. 

Το 2019, όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης πρόσθεσαν τη δυνατότητα σε short Bitcoin ή άλλα νομίσματα χρησιμοποιώντας διαφορετικές επιλογές. Kraken είναι ένα από τα παλαιότερα ανταλλακτήρια και από τα πιο ασφαλή. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν την επιλογή διαπραγμάτευσης παραγώγων κρυπτογράφησης. Η διεπαφή είναι φιλική προς το χρήστη και σας επιτρέπεται να κάνετε συναλλαγές με χαμηλή μόχλευση. Τέλειο αν ψάχνετε για ανταλλαγή για να μάθετε πώς να συναλλάσσεστε με τέτοιου είδους όργανα.

Το να κερδίσετε χρήματα με αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι πιο δύσκολο και περιλαμβάνει την επένδυση χρόνου στη μάθηση και την καθημερινή ανάλυση της αγοράς. Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικές συμβουλές συναλλαγών που μπορεί να είναι χρήσιμες. 

Παθητικό εισόδημα

Εάν προτιμάτε μια λιγότερο ενεργή προσέγγιση, αυτή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στρατηγική για τη διαχείριση του κρυπτογραφικού πορτοφολιού σας με λίγη ή καθόλου προσπάθεια. Μπορείτε να αυξήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία μακροπρόθεσμα κρατώντας τα νομίσματά σας και κερδίζοντας ενδιαφέρον από αυτά. Υπάρχουν δύο παρόμοιες προσεγγίσεις που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε.

Ενδιαφέρον Crypto

Μπορείτε να δανείσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία σε πλατφόρμες που θα σας ανταμείψουν με ένα περιοδικό επιτόκιο. Λειτουργεί ακριβώς όπως ένας τραπεζικός λογαριασμός που συγκεντρώνει τόκους στις καταθέσεις σας. Αυτή η λύση είναι αρκετά απλή και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά σας. 

Κρυπτοδανειστικό οικοσύστημα

Η κύρια απόφαση που πρέπει να πάρετε είναι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια αποκεντρωμένη ή κεντρική οντότητα. Όταν επιλέγετε μια κεντρική εταιρεία/εταιρεία θεματοφυλακής για τη διαχείριση των κεφαλαίων σας, θα πρέπει να εμπιστεύεστε αυτήν την εταιρεία. Το hacking είναι ένα ευρέως διαδεδομένο ζήτημα στην επιχείρηση κρυπτογράφησης και είναι ένας κίνδυνος που θα πρέπει να αξιολογήσετε πολύ προσεκτικά. Κελσίου και Blockfi είναι μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που προσφέρουν ενδιαφέροντα σε ένα σχετικά ευρύ φάσμα κρυπτονομισμάτων.

Μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες ανταλλαγές προσθέτουν επίσης ενδιαφέρον στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Εάν κρατάτε ήδη τα νομίσματά σας σε ανταλλακτήρια όπως Binance, Bitfinex or Υγρό μπορεί να θέλετε να επιλέξετε να δανείσετε τα νομίσματά σας στο ανταλλακτήριο για λόγους ευκολίας.

Από την άλλη πλευρά, όταν καταθέτετε τα νομίσματά σας σε ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο, η εμπιστοσύνη σας πηγαίνει στο έξυπνο συμβόλαιο που χειρίζεται τα χρήματά σας. Γενικά, αυτός είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος για να αποθηκεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία, αλλά έχετε κατά νου να επαληθεύσετε ότι το έξυπνο συμβόλαιο έχει ελεγχθεί ή πιστοποιηθεί από μια τρίτη εταιρεία. Ένα μη ελεγμένο έξυπνο συμβόλαιο θα μπορούσε να χακαριστεί ακριβώς όπως μια κεντρική εταιρεία. Τα πιο γνωστά πρωτόκολλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταθέσετε το διακριτικό ERC-20 και να κερδίσετε τόκο είναι wxya, Κατασκευαστής, Χημική ένωση και υπομόχλιο

Δεν είναι όλα τα νομίσματα κατάλληλα για να κερδίσουν ενδιαφέρον. Συνήθως, οι κεντρικές πλατφόρμες δέχονται μόνο τα πιο ρευστά κρυπτονομίσματα, ενώ οι αποκεντρωμένες πλατφόρμες επιτρέπουν καταθέσεις μόνο σε νομίσματα που βασίζονται στο Ethereum.

Staking

Εάν κρατάτε ένα νόμισμα που βασίζεται σε έναν αλγόριθμο συναίνεσης απόδειξης στοιχήματος, έχετε την ευκαιρία να στοίχημα τα νομίσματά σας και κερδίστε τόκο επίσης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ των νομισμάτων PoS και Proof-of-Work εδώ. 
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε τον κόμβο σας στο blockchain έτοιμο για ποντάρισμα και να κερδίσετε την επιστροφή απευθείας στο πορτοφόλι σας. Κάποιες άλλες φορές, η δημιουργία ενός κόμβου δεν είναι τόσο εύκολη, διαφορετικά θα χρειαστείτε μια ελάχιστη ποσότητα νομισμάτων για να αρχίσετε να επικυρώνετε τις συναλλαγές (και να λαμβάνετε τις ανταμοιβές από τα μπλοκ που εξορύσσονται). Σε αυτές τις περιπτώσεις, πλατφόρμες όπως StakingLabs θα ποντάρει τα νομίσματα για εσάς. Όπως πάντα, κάντε τη δική σας έρευνα πριν καταθέσετε τα νομίσματά σας σε εφαρμογές τρίτων. Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για αυτήν την επιλογή και πρόσφατα, μεγάλα χρηματιστήρια όπως το Binance, Kucoin και Εντάξει έχουν αρχίσει να προσθέτουν επιλογές πονταρίσματος.

Εξόρυξη 

Είστε tech-geek και σας ενδιαφέρει πραγματικά να έχετε περισσότερο δέρμα στο παιχνίδι της κρυπτογράφησης; Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να αξιολογήσετε την επιλογή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Τα περισσότερα από τα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν τη μεγαλύτερη χρήση βασίζονται σε πρωτόκολλα PoW. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε αποκλειστικό υλικό για να εκτελέσετε έναν πολύ περίπλοκο μαθηματικό υπολογισμό για την εξόρυξη ενός μπλοκ. Η διαδικασία εξόρυξης μπλοκ είναι αυτή που κάνει τα κρυπτονομίσματα PoW να λειτουργούν. Κάθε συναλλαγή που πρόκειται να επικυρωθεί πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ακολουθία μπλοκ. Ο πρώτος που εξορύσσει ένα μπλοκ λαμβάνει τα τέλη συναλλαγής που περιλαμβάνονται σε αυτό το μπλοκ συν τα νέα νομίσματα που κόβονται. Έτσι λειτουργεί το Bitcoin ή το Ethereum.

Όπως είπαμε, χρειάζεστε συγκεκριμένο υλικό για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα από την εξόρυξη πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις ρυθμίσεις, ώστε να βελτιωθεί η απόδοση της εξέδρας σας. Επιπλέον, κάθε κρυπτονόμισμα έχει τον συγκεκριμένο αλγόριθμό του, επομένως η απόφαση του νομίσματος που θέλετε να εξορύξετε έχει άμεσο αντίκτυπο στο υλικό που θα χρειαστείτε. 

Πλεονεκτήματα μειονεκτήματα

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι γενικά επικίνδυνη. Από τη μία πλευρά, το κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας του εξοπλισμού σας καταβάλλεται συνήθως σε νόμισμα fiat. Από την άλλη πλευρά, η απόδοση που κερδίζετε εκφράζεται σε κρυπτονομίσματα. Η αστάθεια των τιμών μπορεί να κάνει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ασύμφορη επιχείρηση για παρατεταμένες περιόδους. Ωστόσο, εάν θεωρήσετε το κόστος εξόρυξης ως επένδυση, μακροπρόθεσμα, τα νομίσματα που συσσωρεύσατε θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά κέρδη εάν η τιμή αυξηθεί.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για να πουλάτε περιοδικά μέρος των νομισμάτων που ανταμείβονται μέσω της εξόρυξης. Για παράδειγμα, μπορείτε να καταθέσετε τα νομίσματά σας στο χρηματιστήριο που προτιμάτε και στη συνέχεια να τα πουλήσετε όταν οι συνθήκες της αγοράς είναι πιο ευνοϊκές. Αυτός θα ήταν ένας πολύ έξυπνος τρόπος εξόρυξης!

Όλες οι καλύτερες στρατηγικές για τη διαχείριση της κρυπτογράφησης σας θα μπορούσαν να έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σας ή μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια μικτή προσέγγιση, αναθέτοντας μέρος της κατανομής της επένδυσής σας σε ορισμένες από αυτές τις στρατηγικές για να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό για τις ανάγκες σας.