Crypto Automated Trading

Προς ETH ή όχι προς ETH

Η ταχύτητα της αγοράς των τελευταίων μηνών έχει δει πολλές νέες αφηγήσεις να εμφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η επικείμενη έγκριση ενός Bitcoin ETF είναι ένας σημαντικός καταλύτης, αλλά η επανεμφάνιση του Solana ως κορυφαίου Smart Contract Layer 1 έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στη μανία. Με υψηλή ταχύτητα και κομψό UX, έχει προσελκύσει πολλούς εμπόρους κρυπτογράφησης. Τα γενναιόδωρα airdrops έχουν συμβάλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος.

Με όλο τον ενθουσιασμό υπάρχει ένας σημαντικός παίκτης που μέχρι στιγμής έχει μείνει εκτός: το Ethereum. Η μεγάλη ηλικιωμένη κυρία των Altcoins θα ήταν συνήθως η πρώτη. Σε προηγούμενους κύκλους, μετά από α BTC leg-up, θα ακολουθούσε το ETH. Στη συνέχεια, η επίδραση του πλούτου θα εξαπλωθεί σε νομίσματα χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης στο Ethereum και ολόκληρη η αγορά θα αυξηθεί. Αυτή τη φορά αυτό δεν έχει παιχτεί ακόμα. Το απαγορευτικά υψηλό κόστος φυσικού αερίου στο Ethereum Mainnet, ο κατακερματισμός των εφαρμογών και η κοινή χρήση γνώσεων στα διάφορα Layer 2 και το αποσπασματικό UX για γεφύρωση σημαίνει ότι το ETH έχει μείνει πίσω στην τρέχουσα εκτέλεση.

Αυτό θα μείνει έτσι; Μάλλον όχι. Οι υποστηρικτές του Ethereum θα σας υπενθυμίσουν ευχαρίστως ότι από τη μετάβαση από το Proof-of-Work στο Proof-of-Stake, γνωστό ως συγχώνευση και μια αναβάθμιση Ethereum γνωστή ως EIP-1559, Το Ethereum ήταν ένα αποπληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο. Πολλά από τα πιο σημαντικά έργα που αναδύονται στον χώρο χρησιμοποιούν την εικονική μηχανή Ethereum (EVM) ή με άλλους τρόπους ασχολούνται με το Ethereum. Ακόμα κι αν αυτό δεν αυξάνει άμεσα την τιμή, έχει άμεσο αντίκτυπο στο Mindshare. Οι βελτιώσεις του βασικού επιπέδου όπως το Danksharding θα αυξήσουν δραματικά την απόδοση του Ethereum. Το βελτιωμένο UX σε διαφορετικά επίπεδα 2 θα διευκολύνει την επιστροφή των χρηστών.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον από ένα μακροοικονομικό σημείο, ένα BTC Spot ETF είναι πιθανό να είναι το έναυσμα στο δρόμο προς ένα ETH ETF. Η κατάθεση της Blackrock για αυτό ήταν ένα σαφές σημάδι ότι είναι θέμα ΠΟΤΕ, όχι ΑΝ. Η προοπτική ενός ETF που θα παράγει αποδόσεις, δεδομένου ότι η απόδοση του στοιχήματος ETH θα αποδοθεί στους κατόχους, θα είναι δελεαστική για μια επενδυτική κοινότητα παραδοσιακής χρηματοδότησης που διψά για απόδοση. Ακόμα κι αν οι αγορές δεν ήταν τόσο ευγενικές τις τελευταίες εβδομάδες, αυτός ο κύκλος μόλις αρχίζει. Το μέλλον του ETH φαίνεται λαμπρό.

Σε άλλες ειδήσεις, οι αγορές συνέχισαν να αισθάνονται αφρώδεις, αλλά μέχρι στιγμής επέδειξαν ανθεκτικότητα. Κρατήστε τα stop-losses σας σφιχτά και απολαύστε τις διακοπές. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος από την Coinrule ομάδα!