Crypto φόβο και δείκτης απληστίας Coinrule
Crypto Automated Trading

Τι είναι ο δείκτης κρυπτο φόβου και απληστίας; Μπορεί να δίνει σήμα για αγορά Bitcoin

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων προσφέρουν πληθώρα ευκαιριών καθημερινά. Η πιθανότητα γρήγορης εξασφάλισης υψηλών αποδόσεων προσελκύει εμπόρους και επενδυτές. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η αγορά κρυπτογράφησης είναι επίσης εξαιρετικά ασταθής και είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε σε όλες τις ανοδικές και κάτω τιμές. Ο «Fear Of Missing Out» ωθεί τους εμπόρους να αγοράσουν ράλι τιμών, ενώ οι πτώσεις της αγοράς τους αναγκάζουν να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε περίπτωση απώλειας. Ο δείκτης Crypto Fear and Greed Index είναι ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο για να σαρώσετε τις συνθήκες της αγοράς για να εντοπίσετε την καλύτερη στιγμή για αγορά και πώληση Bitcoin ή άλλων κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι ο Δείκτης;

Ο δείκτης Crypto Fear and Greed είναι μια μέτρηση που παρέχει έναν δείκτη της κατάστασης της αγοράς Crypto. Αναλύοντας πολλά στοιχεία και αποδίδοντας σε καθένα από αυτά ένα συγκεκριμένο βάρος, ο δείκτης μπορεί να πει εάν η αγορά Bitcoin ή άλλων κρυπτονομισμάτων είναι προς το παρόν καλή ιδέα ή όχι. Εναλλακτικά.εγώ δημοσιεύει το ευρετήριο καθημερινά και εξάγει μια ενιαία βαθμολογία που αντιπροσωπεύει όλες αυτές τις πηγές. 

Τρέχων Crypto Fear and Greed Index
Τρέχων Crypto Fear and Greed Index

Ο δείκτης έχει ιστορικά εντοπίσει με σημαντική ακρίβεια τις καλύτερες στιγμές κατά τις οποίες είναι πιο κερδοφόρο να αγοράζεις Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα. Το φιλτράρισμα του καθημερινού «θορύβου» των ανοδικών και των μειώσεων των τιμών παρέχει πολύτιμη καθοδήγηση για τους εμπόρους και τους επενδυτές.

Πώς υπολογίζεται ο Δείκτης;

Ο δείκτης ενημερώνεται καθημερινά και χρησιμοποιεί πολλαπλούς σταθμισμένους δείκτες για να προσδιορίσει έναν απλό μετρητή από το 0 έως το 100. 

Επί του παρόντος, τόσο οι τεχνικοί δείκτες όσο και οι δείκτες συναισθήματος συνδυάζονται με τον δείκτη Crypto Fear and Greed.

  • Η μεταβλητότητα μετρά το μέγεθος των διακυμάνσεων των τιμών τις τελευταίες 30 και 90 ημέρες.
  • Η ορμή και ο όγκος της αγοράς καταγράφουν τον τρόπο με τον οποίο οι συμμετέχοντες στην αγορά συμμετέχουν επιθετικά στις κινήσεις των τιμών.
  •  Η ανάλυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρέχει ένα στιγμιότυπο του τρέχοντος κλίματος της αγοράς.
  • Η κυριαρχία του Bitcoin μετρά την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο. Γενικά, όσο υψηλότερη είναι η κυριαρχία του Bitcoin και τόσο πιο συντηρητικοί είναι οι έμποροι, καθώς αναζητούν καταφύγιο στο Bitcoin και όχι σε άλλα κρυπτονομίσματα.
  • Το The Trends παρακολουθεί διάφορα ερωτήματα αναζήτησης που σχετίζονται με το Bitcoin στο Google.

Κατανόηση του δείκτη

Όταν ο δείκτης Crypto and Fear είναι χαμηλός, σημαίνει "Εξαιρετικός φόβος", ενώ όταν εκτυπώνει υψηλότερες τιμές, σημαίνει "Ακραία Απληστία". 

Όπως ο κύριος κανόνας για κάθε έμπορο και επενδυτή είναι να Αγοράστε χαμηλά και πουλήστε ψηλά, η χρήση του δείκτη Crypto Fear and Greed έχει νόημα, καθώς βοηθά στον εντοπισμό των υψηλών και των χαμηλών τιμών κάθε κύκλου της αγοράς. 

Όταν ο δείκτης σηματοδοτεί ενδιάμεσες τιμές (μεταξύ 50 και 70), η αγορά μπορεί να φαίνεται αβέβαιη ή να διαπραγματεύεται λοξά. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για την εκτέλεση συγκεκριμένων στρατηγικών για αυτές τις συνθήκες της αγοράς.

Με Coinrule, μπορείτε να επωφεληθείτε από την ευκαιρία να πουλήσετε σε βραχυπρόθεσμα ράλι τιμών με στόχο να αγοράσετε πίσω Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα σε χαμηλότερες τιμές. Χάρη σε μια στρατηγική σαν αυτή, μπορείτε να συγκεντρώσετε περισσότερα από τα αγαπημένα σας νομίσματα όταν η τιμή κινείται με χαμηλή μεταβλητότητα.

Από την άλλη πλευρά, μόλις οι επενδυτές γίνονται πιο άπληστοι (που σηματοδοτούνται από τιμές δεικτών πάνω από 70), η αγορά γίνεται πολύ πληθωρική. Έτσι, άλλες στρατηγικές συναλλαγών σάς επιτρέπουν να συλλάβετε ανοδικές δυνατότητες για όλα τα νομίσματα της αγοράς. Αυτό είναι ένα παράδειγμα κανόνων που επιτρέπουν την κλιμάκωση των βραχυπρόθεσμων συναλλαγών διατηρώντας παράλληλα ένα ευέλικτο stop-loss για την προστασία των θέσεων σας.

Τι δείχνει τώρα ο Crypto Fear and Greed Index;

Επί του παρόντος, ο δείκτης φόβου και απληστίας βρίσκεται στο 52, ανακάμπτοντας από την ακραία πτώση στις 26 Απριλίου που έφτασε στο επίπεδο των 26, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τις 28 Απριλίου 2020. Δεδομένου ότι αυτό δείχνει ότι ο δείκτης μόλις αυξήθηκε από μια περίοδος ακραίου φόβου, αυτό γενικά σηματοδοτεί μια καλή στιγμή για να αγοράσετε Bitcoin. 
Η χρήση του δείκτη ως αυστηρού δείκτη αγοράς δεν συνιστάται, ωστόσο η χρήση του παράλληλα με τα συνήθη εργαλεία συναλλαγών σας, όπως τεχνικούς δείκτες, μπορεί να είναι περαιτέρω επιβεβαίωση σχετικά με ένα σημείο εισόδου.

Ιστορικές αξίες του Crypto Fear and Greed Index.
Ιστορικές αξίες του Crypto Fear and Greed Index. Πηγή.

Το επίπεδο του δείκτη σε συνδυασμό με άλλους δείκτες όπως το RSI μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική στρατηγική. Ακριβώς όπως ο δείκτης Crypto Fear and Greed Index, έτσι και ο RSI συνήθως εντοπίζει εξαιρετικές ευκαιρίες αγοράς για το Bitcoin.

RSI για να εντοπίσει μακροπρόθεσμες ευκαιρίες αγοράς
Οι χαμηλές τιμές του RSI σηματοδοτούν καλές μακροπρόθεσμες ευκαιρίες αγοράς για το Bitcoin

Εφαρμογή του Δείκτη στη στρατηγική σας

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση των στρατηγικών συναλλαγών σας είναι να ρυθμίσετε τις παραμέτρους σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς.

Για παράδειγμα, δεδομένου ότι ο δείκτης Crypto Fear and Greed Index εξακολουθεί να σηματοδοτεί αβεβαιότητα στην αγορά, αυτή θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία για να εκτελέσετε μια στρατηγική κέρδος από τις πλευρικές διακυμάνσεις των τιμών όπως το παρακάτω.

Πλάγια διαπραγμάτευση Bitcoin
Πλάγια διαπραγμάτευση Bitcoin

Εάν η τιμή του δείκτη αυξηθεί πάνω από το 70, αυτό θα είναι ένα θετικό σήμα ορμής. Μια στρατηγική για αγορά βραχυπρόθεσμων πτήσεων στα Altcoins θα μπορούσε να προσφέρει θετικές αποδόσεις.

Αντίθετη στρατηγική RSI

Βασικά καραβάνια

Συνολικά, ο δείκτης φόβου και απληστίας μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την πρόβλεψη του πότε θα τεθούν σε εφαρμογή ορισμένοι τύποι κανόνων σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς. Σε τελική ανάλυση, η κερδοφορία των κανόνων συνδέεται με τις συνθήκες της αγοράς, η εικόνα του συναισθήματος της αγοράς μπορεί να είναι πολύτιμο πλεονέκτημα στους κανόνες τοποθέτησης. 

  • Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index αναλύει συναισθήματα και συναισθήματα από διαφορετικές πηγές και στη συνέχεια τα συγκεντρώνει σε μια ενιαία μέτρηση.
  • Το μηδέν στον δείκτη σημαίνει «ακραίος φόβος» και το 100 σημαίνει «ακραία απληστία». Ο δείκτης δίνει μια περισσότερη ανάγνωση σε πραγματικό χρόνο της αγοράς κρυπτονομισμάτων από ό,τι παρέχει μόνο η τιμή. 
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη για να αξιολογήσετε τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και να ξεκινήσετε ανάλογα τις στρατηγικές συναλλαγών σας.

Αποποίηση ευθυνών

Δεν είμαι αναλυτής ή επενδυτικός σύμβουλος. Όλα όσα παρέχω εδώ είναι καθαρά για καθοδηγητικούς, ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στην ανάρτησή μου θα πρέπει να επαληθεύονται και να επιβεβαιώνονται ανεξάρτητα. Δεν μπορώ να θεωρηθώ υπεύθυνος για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά που προκλήθηκε με βάση τέτοιες πληροφορίες. Λάβετε υπόψη σας τους κινδύνους που ενέχει η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.